IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citigroup отговори с лекота на очакванията за печалба през първото тримесечие

Доброто представяне в началото на годината се дължи на потребителското банкиране и търговията с акции

17:37 | 13.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Citigroup Inc е постигнала по-висока от очакваната печалба за първото тримесечие на годината благодарение на бизнеса си за потребителско банкиране и ръста при търговията с акции.

Приходите от международното ѝ потребителско банкиране се увеличиха със 7% благодарение на доброто представяне в Северна Америка, Мексико и Азия, съобщава Ройтерс. В същото време приходите от капиталовите пазари нараснаха с 38%, тласкани нагоре от повишената волатилност през първите три месеца от годината.

След публикуването на отчета акциите на четвъртата по големина американска банка по активи поскъпнаха с 1,28% преди началото на борсовата сесия.

Волатилността през февруари даде тласък на световните пазари за разлика от спокойната 2017 г., която се отрази на приходите от търговия.

По-рано днес JPMorgan Chase & Co също публикува своя тримесечен отчет, в който отбелязва 26% увеличение в приходите си от търговия с акции.

За периода от януари до март нетната печалба на Citi бележи ръст от 13% до 4,62 млрд. долара. Печалбата за акция е в размер на 1,68 долара, отговаряйки на средните очаквания на анализатори на Ройтерс за 1,61 долара.

„Нашите резултати за първото тримесечие демонстрират сила и баланс в нашия франчайз и ни поставят в добра позиция през останалата част от годината“, заяви в изявление главният изпълнителен директор на банката Майк Корбат.

Общите приходи на Citi са нараснали с около 3% до 18,87 млрд. долара, докато оперативните ѝ разходи също бележат ръст от 2% до 10,92 млрд. долара.

Увеличението при приходите от капиталовите пазари компенсират 7-процентния спад в най-големия търговски бизнес на банката с фиксирани доходи. Заедно двете отбелязват ръст от 1%.

Възвръщаемостта по реалния базов общ капитал е в размер на 11,4% отчасти защото компанията трябваше да намали оценката на стойността на собствения си капитал през четвъртото тримесечие на годината заради промени в американското данъчно законодателство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още