Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Dow и S&P 500 успяха да се преборят за нова порция рекорди

Отчети на компании като UPS и GE дадоха тласък на пазара

Dow и S&P 500 успяха да се преборят за нова порция рекорди

Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на Wall Street завършиха борсовата сесия с минимални ръстове, успявайки да се преборят за нова порция рекорди на фона на силна серия отчети.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна с близо 16 пункта до 35 756,88 пункта – нов абсолютен връх. Такъв имаше и за широкия измерител S&P 500, който прибави 0,2% до 4574,79 пункта. Технологичният бенчмарк  Nasdaq Composite прибави близо 0,1% до 15 235,71 пункта.

Акциите на Facebook натежаха на по-широкия пазар – след като компанията започна търговията без значителна промяна, с течение на деня записа спад от в стойността на книжата от близо 4%.  Компанията записа приходи за тримесечието, които не отговориха на очакванията между юли и септември. С тримесечни продажби за около 29 млрд. долара резултатът беше малко под този от предходното тримесечие. Анализаторите очакваха приходи от между 29,6 и 30,2 млрд. долара.

Но за сметка на това Facebook е спечелила повече от очакваното: благодарение на високия оперативен марж групата успя да приключи тримесечието с печалба от около 9,1 млрд. долара.

Книжата на United Parcel Service от своя страна поскъпнаха с 6,8%, след като компанията отчете силна печалба и приходи във всички бизнес сегменти. Членът на Dow 3M също поскъпна с ,след като публикува по-добри от очакваното данни за печалбата и приходите си.

Ръст имаше и за General Electric с 2%, след като стана ясно, че коригираната печалба е нараснала до 57 цента на акция през третото тримесечие при очаквани от анализаторите 43 цента на акция. Приходите от продажба на компанията се свиват с 0,5% до 18,4 млрд. долара, което е по-малко от очакванията на Wall Street за постъпления в размер на 19,3 млрд. долара.

Акциите на Tesla поевтиняха с 0,6% , след като през предходната сесия те прибавиха над 12% и компанията достигна пазарна капитализация от над 1 трлн. долара.

Близо 30% от компаниите в рамките на S&P 500 са отчели данни за тримесечието, като над 80% от тях се представят по-добре от очакванията на Wall Street, показват изчисления на CNBC. Очаква се членките на индекса да увеличат печалбата си с 35,6% през третото тримесечие.

Книжата на Alphabet и Microsoft също поскъпнаха със съответно 1,4% и 0,6% преди отчетите си след края на борсовата сесия във вторник. Биковете очакват добро тримесечие за Microsoft, подсилено от основния бизнес на Azure. Анализаторите очакват печалбата на Alphabet да е с 43% по-голяма на годишна основа.

Twitter, Advanced Micro Devices и Robinhood също ще представят резултати след края на борсовата сесия. Подробности за представянето им очаквайте на Investor.bg.

Потребителското доверие в САЩ през октомври расте, показаха данни от вторник, обръщайки тримесечната серия спадове. Индексът на Conference Board се покачва до 113,8 пункта – над очакванията за 108 пункта и над септемврийските 109,8 пункта.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации остава относително без промяна на равнище от съответно 1,615% и 2,043%.

Доларовият индекс на свой ред расте леко с 0,1% до 93,93 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола расте. Фючърсите върху бенчмарка Брент поскъпват с 0,5% до 86,38 долара за барел, а тези върху сорта WTI – с 1% до 84,61 долара за барел.

Златото обаче поевтинява с 0,7% до 1794,7 долара за тройунция.

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Страхът от новия COVID щам накара пазарите да преосмислят лихвите