IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow се завърна на зелена територия в края на сесията след заседанието на Фед

Акциите на един от най-големите превозвачи в света FedEx поевтиняха с 13,8 на сто, след като компанията обяви, че понижава прогнозата си за печалба за 2020 г.

23:18 | 18.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average успя да обърне посоката, след като през първите минути след края на заседанието на Федералния резерв на САЩ се понижи с 211 пункта, като в крайна сметка приключи сесията с ръст от 0,05%, съобщава CNBC. 

Така индексът, който следи търговията с книжа на 30-те най-големи американски публични компании, достигна ниво от 27 123,59 пункта.

От друга страна широкият измерител S&P 500 завърши деня със спад от 0,04% на равнище от 3004,42 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се понижи с 0,17% до 8172,06 пункта.

Часове преди края на сесията приключи и двудневното заседание на Федералния комитет по отворените пазари, който одобри свиването на основния лихвен процент с 25 базисни пункта, като намекна, че предстоят допълнителни понижения на лихвите.

По този начин целевият диапазон на овърнайт репо лихвата се измества надолу до 1,75-2%. Това се случва близо два месеца, след като Федералният комитет по отворените пазари направи своето първо съкращение на лихвите от 11 години насам.

В същото време Фед увеличи разликата между лихвите, които плаща на банките върху надвишаването на резервите, и горната граница на диапазона на своята основна лихва. Централните банкери понижиха лихвата върху свръхрезервите с 30 базисни пункта.

Малко след това управителят на централната банка Джером Пауъл заяви, че не би прибегнал до отрицателни лихви дори и в състояние на икономическа криза, подчертавайки, че за момента лихвените проценти „работят добре“.

Акциите на един от най-големите превозвачи в света FedEx поевтиняха с 13,8 на сто, след като компанията обяви, че понижава прогнозата си за печалба за 2020 г.

Книжата на енергийните компании отчетоха масов спад в стойността си, след като Тръмп заяви на своя финансов министър да „увеличи значително“ санкциите срещу Иран заради серията от атаки, насочени срещу Саудитска Арабия и нейната петролна индустрия.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните държавни облигации се понижи съответно до 1,793% и 2,247 на сто.

При валутната търговия доларовият индекс записа ръст от 0,27% до 98,53 пункта. Еврото се търгува при 1,1034 долара за евро.

На фючърсните пазари цената на сорт Брент се понижи с 36 цента до 64,21 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поевтиняха с 2,1% до 58,11 долара за барел.

Цената на златото остава непроменена при 1511 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още