Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Главният прокурор на Ню Йорк: Компанията на Тръмп е мамила с оценките на активи

Разследване разкрива, че бившият президент на САЩ е използвал измама, за да получи заеми и данъчни облекчения

Главният прокурор на Ню Йорк: Компанията на Тръмп е мамила с оценките на активи

Снимка: Bloomberg L.P.

Главният прокурор на Ню Йорк разполага с доказателства, че компанията на бившия американски държавен глава Доналд Тръмп е използвала "измамни или подвеждащи" оценки на активи, за да получи заеми и данъчни облекчения, съобщава Wall Street Journal.

Щатските власти все още не са решили дали да заведат гражданско дело във връзка с твърденията, но въпреки това Тръмп и двете му най-големи деца ще бъдат разпитани по случая. 

Още по темата

Адвокатите на предприемача твърдят, че разследването е политически мотивирано.

В съдебните документи офисът на главния прокурор Летиша Джеймс предоставя подробен отчет за разследването по твърденията, че компанията на Тръмп многократно е представяла неверни данни за стойността на активите си, за да получи изгодни условия по заеми или да намали данъчната си тежест.

Използвайки финансови отчети от 2004 г. до 2020 г., подадени от счетоводната фирма на Тръмп Mazars, екипът на главния прокурор е установил, че Trump Organization е завишила стойността на даренията на земя в Ню Йорк и Калифорния в документите, подадени до данъчната служба, за да си осигури данъчни облекчения в размер на няколко милиона долара.

Миналия месец Доналд Тръмп подаде иск срещу Летиша Джеймс във федерален съд, за да сложи край на разследването. В иска адвокатите му твърдят, че главният прокурор, която е демократ, е нарушила конституционните права на републиканеца в "опит да злепоставят публично Тръмп и неговите сътрудници".

Алън Футерфас, адвокат на Доналд Тръмп-младши и Иванка Тръмп, посочва, че в документите офисът на главния прокурор не е разгледал основните аргументи на Тръмп.

Разследването започна през март 2019 г., след като бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен свидетелства пред Конгреса, че неговият клиент е понижил стройността на активите си, за да си осигури по-ниски данъци върху недвижимите имоти и след това я е увеличил заради финансови ползи. Това се отнася за имоти на Тръмп, включително за имот, северно от Ню Йорк, както и апартамент в Trump Tower.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Законите на САЩ за оръжията са изградени върху фантазии и страх