IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Христо Панчугов: За Тръмп ще бъде трудно да мобилизира подкрепа

По-голямата част от населението в САЩ не е доволно от реакцията на Вашингтон към пандемията, твърди политологът

17:18 | 21.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Непопулярността не е толкова голям проблем за Доналд Тръмп, колкото мобилизацията за гласуване. Необходимо е да се извади вотът в ситуация на коронавирус. Опитът да се мобилизира подкрепа е това, което ще се окаже ключово. Така политологът Христо Панчугов коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria последните събития около кандидатпрезидентската надпревара в САЩ.

“Положителният тест на Тръмп за коронавирус не промени нагласите на избирателите, но върна дебата към справянето на администрацията с пандемията”, посочи Панчугов. Той отбеляза, че по-голямата част от населението в САЩ не е доволно от реакцията на Вашингтон към пандемията. 

Панчугов коментира и възможните промени в рамките на НАТО при смяна на администрацията в Белия дом.

“С оттеглянето на Барак Обама стана ясно, че няма как да се поддържа доминацията на САЩ без активно присъствие в международната политика. Това администрацията на Тръмп не направи - тя провали споразумението между САЩ и Европейския съюз, измисли кризи със Северна Корея и Китай, но нито едно от тези неща не доведе до положително развитие за икономическото състояние на американците и за външната политика на САЩ”, посочи политологът. 

По неговите думи Европа трябва да разчита на предвидим и ангажиран партньор след изборите в САЩ.

“Партньор, на който може да се разчита, и който участва споделено в разрешаването на международни кризи, със сигурност е за предпочитане от ЕС”, уточни политологът.

Според Панчугов при президентство на Байдън има възможност за възстановяване на добрите отношения между САЩ и Китай, включително търговските, от които да се търси взаимна изгода.

Вижте целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още