IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опасенията за икономическия растеж оцветяват щатските индекси в червено*

Добрите финансови отчети на компаниите не успяват да подобрят настроението на инвеститорите на щатските борси

17:53 | 26.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Водещите американски борсови индекси отново отбелязват понижения след еднодневния си възход в понеделник, докато опасенията за световния икономически растеж продължават да натежават на борсите, съобщи CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,9%, или 307 пункта, до 33 742,46 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отбелязва спад от 1,41%, или 60,78 пункта, до 4235,35 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се понижава с 2,44%, или 317,55 пункта, до 12 687,3 пункта.

В понеделник индексът Dow обърна загуба от близо 500 пункта в рамките на деня, завършвайки сесията с над 200 пункта повишение. Рязкото възстановяване оцвети и другите водещи индекси в зелено.

"Доста впечатляващ обрат, но за жалост, не вярваме, че дъното (от понеделник) ще е краят на пазарните понижения", написа техническият анализатор в Wolfe Research Роб Гинсбърг.

Възходът на пазара от предходната търговска сесия бе предшестван от трудни за Wall Street седмици. Миналия петък индексът Dow записа четвъртия си седмичен спад, а показателите S&P и Nasdaq - третото си поредно седмично понижение.

Акциите на технологичните компании, които поведоха ръстовете в предишната търговския сесия, поевтиняват във вторник, включително ценните книжа на големите технологични гиганти, които предстои да обявят резултатите си за първото тримесечие тази седмица.

Акциите на Microsoft и компанията майка на Google Alphabet изтриват по над 2% от стойността си. След приключването на търговията във вторник двете компании ще публикуват финансовите си отчети.

Акциите на Meta - компанията майка на Facebook - Amazon и Apple също поевтиняват със съответно 3,56%, 3,60% и 2,06%.

Технологичният показател Nasdaq доближава територията на мечи пазар, като е с около 20,4% под най-високото си ниво, достигнато през деня. За април измерителят S&P 500 се е понижил с над 5%, Nasdaq - с над 8%, а Dow с близо 2 на сто.

Ценната на акциите на UPS намалява с 3,45% въпреки добрите резултати във финансовия отчет, които надминаха очакванията на пазара.

Освен сезона на разчетите, който е в разгара си, опасенията за световния икономически растеж продължават да натежават на инвеститорите, които следят развитието на пандемията в Китай и възможността за налагане на блокиране в Пекин.

Цената на суровия петрол продължава да се покачва поради опасения за търсенето. Световният бенчмарк Брент поскъпва с 0,81% до 103,15 долара за барел. Цената на американския сорт West Texas Intermediate (WTI) също се увеличава с 0,83% до 99,36 долара за барел.

Цената на златото нараства с близо 8 долара до 1903,9 долара за тройунция.

Доходността по 10-годишните щатски облигации намалява до 2,757%.

С намаляването на доходността по държавните ценни книжа акциите на банките поевтиняват. Акциите на Goldman Sachs изтриват 1,01% от капитализацията си, а тези на Wells Fargo - 0,15 на сто.

Данните във вторник показаха, че жилищата в САЩ са продължили да поскъпват през февруари, когато цената им е нараснала с 19,8% на годишна база. Годишното увеличение през предходния месец се е равнявало на 19,1%.

*Към 17:31 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още