IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите в САЩ по Коледа се очакват да превишат за първи път 1 трлн. долара

По всяка вероятност по време на тазгодишния празничен сезон клиентите ще бъдат привличани с повече промоции и бонуси като безплатна и по-бърза доставка

20:25 | 06.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Очаква се продажбите на дребно в САЩ да нараснат до над 1 трлн. долара за първи път през тази година, като се има предвид ниската безработица, ръстът на доходите и високото потребителско доверие, става ясно от проучване, публикувано във вторник, съобщава CNBC.

Общите продажби на дребно в САЩ ще достигнат 1,002 трлн. долара по време на празничния период – от 1 ноември до 31 декември тази година, което би било увеличение от 6% спрямо предходната година. Това би бил най-силният ръст от 2011 г. насам според компанията за пазарни проучвания eMarketer.

Последните данни са в контраст с притесненията за бъдещото на търговците на дребно, като например Sears и Toys 'R' Us, които се изправиха очи в очи с възможността за фалит, въпреки че кредиторите отмениха стартирането на действия, свързани с обявяване в несъстоятелност.

Не може да не се спомене и фактът, че няколко търговци на дребно затварят стотици магазини в цялата страна, тъй като заплахата от засилена конкуренция от фирми за електронна търговия като Amazon и eBay продължава да оказва натиск върху индустрията. В понеделник веригата Lowe заяви, че ще затвори 51 магазина с по-слабо представяне в САЩ и Канада.

Според проучването секторът ще отчете ръст от 4,4% на годишна база на продажбите в магазините до 878,38 млрд. долара.

„Макар че електронната търговия продължава да показва силни двуцифрени печалби, продажбите във физическите магазини ще са големият победител през този сезон“, смята Андрю Липсман, главен анализатор в eMarketer.

Не на всички търговци на дребно с физически магазини им се налага да затварят обекти. Някои все пак успяват да се възползват от силната икономика, като примамват купувачите с ремонтирани магазини, подобрено клиентско преживяване и възможност за покупки онлайн.

Електронната търговия обаче продължава да нараства по пазарен дял и ще завладее 12,3% от общите продажби през тази година, смята eMarketer. Онлайн продажбите на дребно се очаква да нараснат с 16,6% спрямо предходната година до 123,73 млрд. долара.

По всяка вероятност по време на тазгодишния празничен сезон клиентите ще бъдат привличани с повече промоции и бонуси като безплатна и по-бърза доставка, тъй като търговците на дребно се конкурират с Amazon. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още