IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп отмени визите за полските граждани

Програмата за отмяна на визовия режим позволява на граждани на участващите страни да пътуват до САЩ по работа или туризъм за период до 90 дни без виза

20:06 | 04.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп заяви пред репортери, че официално е одобрил Полша да влезе в програмата за отмяна на визовия режим, предава Ройтерс.

Тръмп заяви миналия месец, че ще предостави на Полша достъп до програмата за отмяна на визовия режим на Държавния департамент, която позволява на граждани на участващите страни да пътуват до САЩ по работа или туризъм за период до 90 дни без виза.

Белият дом определя мярката като "важна стъпка за по-нататъшното укрепване на връзките в икономиката, сигурността, културата и човешките контакти между двете страни".

Полша от години настояваше да бъде включена в програмата и представители на администрацията на Тръмп даваха да се разбере, че решението се очаква, припомня АП. По време на сесията на Общото събрание на ООН миналата седмица Тръмп заяви, че подробностите ще бъдат уточнени "през следващите един-два месеца".

Американският президент обеща също така да прехвърли 1000 американски военни в Полша, като полското правителство плати за изграждането на съоръжения за тях, припомня Ройтерс.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още