IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вторият дебат между Тръмп и Байдън няма да се състои

Решението на надпартийната комисия дойде на фона публично несъгласие между двамата кандидати относно формата на срещата

10:43 | 10.10.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Вторият президентски дебат между Доналд Тръмп и Джо Байдън е официално отменен, потвърди в петък Комисията по президентските дебати в САЩ. В същото време президентът Тръмп насрочи провеждането на първите си публични изяви, откакто беше диагностициран с Covid-19, предава Bloomberg TV Bulgaria, позовавайки се на в. Guaradian.

Решението на надпартийната комисия дойде на фона публично несъгласие между двамата кандидати относно формата на дебата. По-рано комисията обяви, че дебатът ще се проведе виртуално поради диагнозата на Тръмп. Той обаче заяви, че отказва да участва във виртуално събитие, докато Байдън се застъпи за този формат от съображения за безопасност.

Комисията обаче заяви, че няма да отмени решението си, като се позова на многобройните мерки за сигурност и опасения за здравето, особено след като втория дебат трябваше да включва въпроси от публиката.

„Вече е очевидно, че на 15 октомври няма да има дебат и ще насочим вниманието си към подготовката за финалния президентски дебат, насрочен за 22 октомври“, се посочва в изявление на комисията.

Третият и последен дебат, насрочен за 22 октомври в Нешвил, щата Тенеси, към този момент все още ще се състои.

Решението на комисията дойде, след като Тръмп обяви първите си публични изяви, включително реч в Белия дом през днешния ден и предизборен митинг във Флорида във вдругиден, въпреки че той потенциално е все още вирусоносител.

На събитието в Белия дом Тръмп ще обсъди „закона и реда“ и се очаква да направи обръщение към насъбралата се тълпа от балкона на Белия дом.

Лекарят на Белия дом Шон Конли заяви в четвъртък, че очаква напълно безопасното връщане на президента към публични ангажименти още същия ден – това са само осем дни, след като Тръмп даде положителна проба за коронавирус миналия петък.

Първоначално Тръмп беше обявил плановете си да проведе в събота митинг с привърженици. „Мисля, че ще се опитам да направя митинг в събота вечер, ако можем, ако имаме достатъчно време да го организираме", заяви Тръмп в четвъртък. Събитието така и няма да се проведе.

По информация на местно здравно лице в Тълса, щата Оклахома, поне един митинг на Тръмп в града е довел до увеличаване на случаите на заразени с коронавирус. Повечето привърженици, присъстващи на последните събития на Тръмп, не се съобразиха с маските и мерките за социално дистанциране.

Продължението на текста вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
Шведската екоактивистка Грета Тунберг поиска американските избиратели да изберат Джо Байдън, като заяви, че резултатът от президентските избори в САЩ е от решаващо значение за борбата с изменението на климата. Тя написа в Tуитър: "Никога не се занимавам с партийна политика. Но предстоящите избори в САЩ са над всичко това. От гледна точка на климата това далеч не е достатъчно и много от вас, разбира се, подкрепиха други кандидати. Но, искам да кажа ... знаете ли ... по дяволите! Просто се организирайте и накарайте всички да гласуват #Biden"Една хубава новина. Изкараха ненормалната Г. Тунберг. Демократите много са я закъсали!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Petar2015
преди 3 години
Важните хора нямат време за карантина. Тя е за обикновените хора, от които нищо не зависи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още