IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Instagram залага на по-голяма защита на акаунтите

Вече е възможно оценяването на автентичността на профилите

09:48 | 29.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Потребителите на приложението за споделяне на снимки и видео Instagram, които са над 1 млрд., вече ще имат възможност да оценяват автентичността на акаунтите. Това се случва седмици, след като компанията му майка Facebook въведе подобни мерки в опит да се бори с фалшивите акаунти в социалната мрежа, предава Ройтерс.

Сега Instagram обяви, че ще пусне опцията „About This Account” („За този акаунт“), която ще позволява на потребителите да виждат рекламите, които акаунтът пуска, страната, от която е акаунтът, промените в потребителското име през последната година, както и други подробности.

"Задържането на хората с лоши намерения извън нашата платформа е особено важно... това означава да се уверите, че хората, които следвате, и акаунтите, с които имате интеракция, са тези, за които се представят, да се спрат лошите играчи преди да нанесат щети“, коментира съоснователят и главен технологичен директор на Instagram Майк Кригър.

Освен това Instagram обяви, че ще позволи на приложения на трети страни като DUO Mobile и Google Authenticator да вградят двуфакторна проверка, за да помагат на потребителите да влизат в акаунтите си по-сигурно.

Двуфакторната проверка добавя още един слой на сигурността, над потребителското име и паролата.

По-рано този месец Facebook пусна тази фунцкия за потребителите, които управляват страници с много последователи от САЩ. Целта е да се направи по-трудно администрирането на страници чрез използването на фалшив или компрометиран акаунт.

Тези функции ще станат достъпни по цял свят в следващите седмици, посочва Instagram в публикация в блога си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още