IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix спря услугите си за Русия, TikTok преустанови излъчването на живо

Стрийминг гигантът проявява съпричастност към украинците, а социалната медия се притеснява от новия руски медиен закон

09:04 | 07.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Netflix Inc. прекратява дейността си в Русия, ставайки една от най-големите медийни компании, които се оттеглят от пазара след нападението в Украйна.

Нови клиенти няма да могат да се регистрират и не е ясно какво ще се случи със съществуващите акаунти, съобщиха от компанията. Услугата има под един милион клиенти в Русия.

Netflix, която работи в Русия чрез съвместно предприятие с National Media Group, се присъединява към нарастващия списък на компании от Apple Inc. до Ikea, които преустановяват или прекратяват дейността си в страната след нахлуването ѝ в Украйна миналия месец. Няколко холивудски студия също спряха пускането на филми в Русия.

Стрийминг гигантът заяви по-рано, че няма да излъчва необходимите руски новинарски канали в своята услуга на местен език в страната и също така спря всички проекти и придобивания от Русия, включително четири руски оригинални програми в процес на производство.

Междувременно TikTok, притежаваното от китайци видео приложение, заяви в неделя, че ще преустанови излъчването на живо и качването на видеоклипове в платформата си в Русия, докато разглежда последиците от новия медиен закон, подписан в петък от президента Владимир Путин.

„Нямаме друг избор, освен да спрем живото предаване и новото съдържание в нашата видеоуслуга, докато разглеждаме последиците за безопасността от този закон", заяви компанията за социални медии в поредица от публикации в Twitter. Тя заяви, че решението няма да засегне съобщенията в приложението.

 

В събота правителството на САЩ осъди новия руски закон, който заплашва граждани със затвор до 15 години за разпространяване на онова, което Кремъл определя като „фалшиви новини".

В петък руското правителство заяви, че блокира достъпа до Facebook на Meta Platform Inc. Часове след съобщението Meta заяви, че ще спре всички реклами в страната и ще спре да продава реклами на руски фирми.

Русия забавя услугите на други социални медии, включително Twitter и YouTube, за да направи използването им по-трудно и по-неприятно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още