Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стил

Under Armour дава смесени сигнали на пазара

Компанията се радва на добри резултати за четвъртото тримесечие, но не даде добри прогнози за първото

Under Armour дава смесени сигнали на пазара

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на спортни стоки Under Armour постигна напредък в преобръщането на бизнеса си през четвъртото тримесечие, но предупреждението за приходите му за първото тримесечие притесниха инвеститорите, пише Bloomberg.

Коригираната печалба за четвъртото тримесечие е достигнала 9 цента на акция, като се изключат някои елементи. Това надмина прогнозата на анализаторите за 4 цента на акция.

Приходите оправдаха очакванията. Компанията обаче заяви, че тези за първото тримесечие „ще останат без промяна или леко ще се понижат“ заради спада в Северна Америка и скромния ръст в международен план. За сравнение анализаторите очакваха 2% ръст на общите приходи.

Складовите наличности са се свили с 12% до 1 млрд. долара миналото тримесечие – най-ниското ниво от близо две години. Това е ключова метрика за преструктурирането на Under Armour.

Компанията е премахнала зле представящите се продукти и промени начина, по който стоките стигат до пазара – опит да разбира по-добре това какво ще се продава и на каква цена.

Още по темата

Брутният марж, който се сви в началото на 2018 г., продължава да расте – пореден знак, че Under Armour постига целта си за свиване на разходите и продаване на повече продукти без намаления.

Въпреки това компанията заяви, че маржът ѝ през първото тримесечие ще нарасне по-малко от очакваното от анализаторите. Това е второто поредно тримесечие на положителни резултати за Under Armour и се случва в момент, в който директорите твърдят, че преструктурирането се отплаща.  

Основателят и главен изпълнителен директор Кевин Планк коментира през декември, че компанията навлиза в третата година на „тригодишната трансформация на нашия бизнес“.

Книжата на Under Armour повишиха стойността си с 2,4% до 21,28 долара в 10:03 ч. местно време в Ню Йорк, след като по-рано отчетоха понижение от 5 на сто – най-големият спад от декември. От началото на годината до приключването на борсовата сесия в понеделник цената на акциите е скочила с 18%.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стил
Печалбата на модната верига H&M продължава да спада, но по-бавно