IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протестите на Капитан Андреево продължават

Ситуацията засега е спокойна, взети са мерки да не се стига до блокада на границата

11:57 | 25.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Блокадата на Капитан Андреево от 24 март. <em>Снимка: БТА</em></p>

Блокадата на Капитан Андреево от 24 март. Снимка: БТА

Протестите на Капитан Андреево срещу т.нар "изборен туризъм" продължават.

Ситуацията засега е спокойна. Край границата са останали около 30 души, прекарали нощта в палатки и автомобили, съобщава БНР. Охраняват ги служители на жандармерията, които взимат мерки пътят при граничния пункт да не бъде блокиран, както вчера.

Въпреки това, протестиращите не са се отказали от намерението си да препречат отново движението, ако забележат извънредно движение на автобуси от Турция. 

Протестите на граничния пункт Малко Търново също продължават. По информация на Националното радио границата е отворена и към този час всички автомобили и автобуси преминават свободно, но полицейското присъствие в района е засилено.

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев издаде заповед, с която забрани провеждането на протести. Въпреки това на пункта от снощи са се струпали хора, които заявяват готовност да останат на мястото и днес, за да наблюдават и броят автобусите.

Към момента преминаването през пункта Лесово е безпроблемно. Днес в административния съд в Ямбол е насрочено дело по жалбата на организации, които протестират срещу изборния туризъм. Те оспорват заповедта на кмета на Елхово, която принуди протестиращите да останат на паркинг, без да могат да блокират пътното платно, уточнява БНР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още