IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung Electronics подготвя огромен шоурум в Лондон

Големите технологични компании залагат все повече на подобни пространства, следвайки примера на Apple

17:30 | 21.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Samsung Electronics ще отвори ново пространство в Лондон, което ще служи като шоурум на нейните продукти и технологии, твърдят двама източници, запознати с плана, цитирани от Bloomberg. 

Технологичният гигант финализира сделката за наемане на 1858 кв. метра площ - най-горният етаж на строящия се търговски център Coal Drops Yard, допълват източниците, пожелали анонимност. Мястото е по дизайн на Томас Хийтъруик. 

То ще е подобно на едно от пространствата, което Samsung има в Ню Йорк и което компанията определя "не като магазин, а като нов вид място, изпълнено с идеи, преживявания и модерни устройства на Samsung", сочи уебсайтът ѝ. 

Говорителката на Agent Property Development Services - фирмата, която строи мола от страна на King's Cross Central Limited Partnerspih, отказва да коментира. Говорител на Samsung заяви, че компанията не коментира слухове и спекулации.

Технологични гиганти, сред които Microsoft и Samsung, отварят луксозни нови подобни места по света, следвайки стъпките на Apple, която използва мрежата си от такива обекти, за да се позиционира като луксозна технологична марка. През септември Microsoft потвърди, че планира да отвори нов голям магазин на Oxford Circus в Лондон, близо до магазина на Apple на Regent Street. 

От своя страна, Хийтъруик помага и за дизайна на новия кампус на Google в Лондон. Става дума за нов проект на King's Cross. 

Samsung планира пространството в Лондон да е със същия размер като магазина на Apple на Regent Street. Молът Coal Drops Yard се очаква да отвори врати през октомври 2018 г.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още