Едва 17% от българите готвят всеки ден, а близо 39% признават, че никога не приготвят ястия вкъщи. Това показва проучване, представено от Nestle България, по повод кампанията за нов продукт подправки за готвене MAGGI.
Близо 8% от мъжете помагат в кухнята.
Потребителите търсят достъпни продукти, които обаче да отговарят на все по-високите им изисквания за качество и да им носят добавена стойност.
Според проучването, проведено от GfK България през ноември 2016 г., четирите основни подправки, които се използват в българската кухня, са: сол (93%), червен пипер (42%), черен пипер (42%) и чубрица (35%).
Сред най-популярните ястия в българските домакинства, в които се използват четирите основни съставки, са картофена яхния, пиле с ориз, супа топчета и пълнени чушки.


Облачно време в цялата страна днес
От полицията във Варна отговориха на обвинения към КАТ
Предупреждават за опасности в планините
Огнеборците потушиха 47 пожара през последното денонощие
"Войната" по пътищата взе нови три жертви за денонощие
Афишът на Уолстрийт: „BATMMAAN се завръща“ vs. „Великолепната седморка“
Тайландски удари с F-16 разклащат мирния план на Тръмп в Камбоджа
Петролът се стабилизира с фокус върху покупките от Индия и атаките на Украйна
OpenAI се превръща от спасител на фондовия пазар в бреме
Търговският излишък на Китай надхвърли $1 трилион след възстановяване на износа
Знаете ли какво крие BMW X5 (E53) в резервната си гума?
Новият Mercedes-Benz GLB получи радикален дизайн и технологии
Как да използваме Google Maps без интернет
Repsol направи розово гориво за всички автомобили
Ландо Норис е новият шампион във Формула 1
Гнусно: Фен запали снимка на Асен Митков, Левски защити халфа
Доц. Ангел Кунчев: Грипът вече доминира над COVID, пикът ще е през януари
ПСС: Условията в планините не са подходящи за туризъм
Плевнелиев: Царят, Борисов и Горанов помогнаха най-много за еврото