IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alfa Romeo отлага следващия голям модел

Премиерата се пренасрочва за 2021 г.

17:27 | 19.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Следващият модел на Alfa Romeo – седан, който ще е по-голям от Giulia, ще се забави до 2021 г., съобщи Automotive News. Така дебютът му ще бъде след планираните освежавания на новите предложения на италианците – Giulia и кросоувърът Stelvio.

По-големият седан трябва да е пряк пазарен конкурент на петата серия на BMW, E-класата на Mercedes и Audi A6.

Възможно е и допълнително отлагане на дебюта му, тъй като в Alfa Romeo залагат много на успехите на Giulia както в Европа, така и в САЩ. За момента обаче Guilia не оправдава надеждите на шефовете на FCA за ръст на продажбите.

В САЩ това донякъде се дължи на продължаващия отлив на клиентите от традиционните седани, като все повече купувачи избират кросоувъри и SUV модели. Тази тенденция е налице и в Европа, както в компактния, така и в средния клас.

Много е вероятно в Alfa Romeo да заложат повече на Stelvio, който дебютира в началото на втората половина на годината и намира радушен пример сред почитателите на елегантния италиански дизайн и темперамента на автомобилите на Alfa Romeo.

Повече автомобилни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още