IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Brexit без сделка? Да, с вероятност между 20 и 30%

Очакваме лирата да продължи да поевтинява и да падне до под 1,20 за долар, твърди Наийм Аслам, главен пазарен анализатор в ThinkMarkets

19:15 | 10.10.19 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Въпреки че британската брокерска компания ThinkMarkets смята, че страната ще получи нова отсрочка за Brexit и тя ще стигне до края на януари, според главния пазарен анализатор Наийм Аслам все пак има вероятност за твърд Brexit и тя е 20%-30%.

"Изобретателността е погрешната дума, когато говорим за Борис Джонсън, защото той не е човек, който има план, а който ще хвърли в пропастта икономиката на Великобритания. Нямаме план за справяне с бекстоп механизма, нито такъв как да се сключи споразумение след Brexit", каза Аслам в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.

Според Аслам срокът до 31 октомври ще бъде удължен до началото на 2020 г., а така се задава нова риторика, при които нови парламентарни избори са най-вероятният изход.

"От потребителска гледна точка, дори за средностатистическия човек, процесът по Brexit даде своето отражение. Банките, например, не са склонни да дават ипотечни кредити", казва специалистът.

"Валутният пазар смята, че лирата ще бъде чувствителна", подчерта анализаторът. "Очакваме тя да продължи да поевтинява и да падне до под 1,20 за долар", отбеляза още той.

Целия разговор вижте във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още