IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдиците на КТБ разпределят 570 млн. лв. към кредиторите на банката

Все още обаче няма съдебно решение за претенциите, които няколко банки и фирми имат към сметката за разпределение

17:01 | 08.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

От утре започва изплащането на 570 млн. лв. на кредиторите на фалиралата "Корпоративна търговска банка" АД (КТБ). За това информираха синдиците на обявената в несъстоятелност кредитна институция.

Изплащането на сумите от първата частична сметка ще се извършва чрез клоновата мрежа на "УниКредит Булбанк" АД, като таксите и комисионите за извършваните операции се дължат от лицата, получаващи средствата, и са съгласно тарифата за таксите и комисионите на "УниКредит Булбанк" АД.  

Всеки кредитор на КТБ може да провери каква е разпределената му за изплащане сума в Търговския регистър по партидата на банката, ЕИК 831184677, в раздел "Обявени актове несъстоятелност". Подробно описание на стъпките за достигане до публикуваната в Търговския регистър частична сметка за разпределение и начина на получаване на разпределените между вложителите на КТБ АД (н) средства, включени в частичната сметка за разпределение, има на интернет страницата на банката: www.corpbank.bg, в раздел "Въпроси и отговори". Допълнителна информация, може да получите всеки работен ден от 9:00 до 16:30 часа в деловодството на КТБ.

Все още обаче няма съдебно решение за претенциите, които няколко банки и фирми имат към сметката за разпределение. Припомняме още, че Народното събрание вече гласува поправки в Закона за банковата несъстоятелност, с които на практика синдиците получиха право да плащат на кредиторите на КТБ от одобрената сметка за разпределение, без да чакат приключване на делото.

Преди две седмици стана ясно, че Държавният резервен фонд на Султаната Оман се отказа от исковете си срещу Българската народна банка и другите органи на България като акционер в Корпоративна търговска банка. Арбитражното дело, заведено на 22 октомври 2015 г. в Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове срещу България, приключи в полза на страната ни, съобщи пресцентърът на централната банка. Държавният резервен фонд претендираше обезщетение в размер на 80 милиона евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още