IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартъп и скейлъп компании в OTP Startup Partner Program представиха пилотните си проекти

Програмата е на Банка ОТП, компанията майка на Банка ДСК

16:31 | 22.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;OTP Startup Partner Program&nbsp;</em></p>

Снимка: OTP Startup Partner Program 

Международната програма акселератор OTP Startup Partner Program на Банка ОТП, компанията майка на Банка ДСК, достигна решаващ етап. На 20 май 2020 г., по време на първия по рода си онлайн Демо ден, 13-те участващи стартъп и скейлъп компании представиха резултатите от проектите си, реализирани по време на тримесечната пилотна фаза на третото издание на програмата. Участниците презентираха постиженията си пред повече от 1 100 експерта, сред които изпълнителни директори от банковата Група ОТП, инвеститори и представители на корпоративните спонсори на програмата. През следващата шестмесечна фаза на програмата ще бъдат реализирани предложенията с най-голям бизнес потенциал.

Стартът на третото издание на партньорската програма на Банка ОТП беше обявен през есента на 2019 г. Кандидатстваха 370 стартъпи от 56 държави, като 13 от тях получиха възможност да реализират съвместен проект с унгарското или с някое от дъщерните дружества на банковата Група ОТП. След откриващата седмица, която се проведе в Будапеща, отборите имаха възможността да участват онлайн в над 33 часа професионални семинари и 43 персонализирани индивидуални сесии с ментори. Освен от банката, участниците получиха подкрепа и от партньорите на програмата - EIT Digital, HubHub, INV Fintech, Mastercard, Microsoft, McKinsey Panorama и PortfoLion.

За първи път тази година тримесечната пилотна фаза на стартъп програмата приключи с онлайн Демо ден. След експертно гласуване в края на деня, 5 стартъпи получиха специални награди от партньорите на програмата:

·     Всички 13 участници се сдобиха с тримесечно членство и достъп до споделените работни пространствата на HubHub. В допълнение, HubHub ще подкрепи с менторство EDUardo, както и ще продуцира заснемането на тяхно видео.

·     EFMA, международна организация на банки и застрахователни дружества, осигури медиен пакет и възможност за онлайн конференции за друг участник в стартъп програмата на Банка ОТП - The Waay.

·     Microsoft удостои TrustChain с наградата си за най-добра скейлъп компания.

·     Pioneers и The Minted ще предоставят на EDUardo консултации в областта на безвъзмездното европейско финансиране и инвестициите в рисков капитал.

·     Вотът на експертите присъди наградата за най-добро предложение на LutherOne, които представиха цялостна HR платформа за обратна връзка от служители в реално време и оценка на изпълнението. Призът дава възможност на екипа на стартъпа да посочи благотворителна организация, в чиято полза Банка ОТП да направи дарение в размер на 500 000 унгарски форинта. Решението на LutherOne е дарението да бъде в полза на Svetluska, неправителствена организация в подкрепа на хора с увредено зрение.

Провеждащото се трето издание на партньорската стартъп програма на Банка ОТП още веднъж доказа, че координираното сътрудничество със стартъпи на ниво Група ОТП предлага множество ползи както за участващите компании, така и за дъщерните банки. Затова в момента Банка ОТП оценява възможностите за разширяване на стартъп програмата сред всичките си дъщерни дружества, част от които е и Банка ДСК.

За повече информация за програмата, посетете www.otpstartup.com.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още