IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TBI Bank е лидер в стоковото кредитиране в България през 2018 г.

Средно през 2018 г. пазарът на стоковото кредитиране е нараснал със 7%, докато TBI Bank бележи ръст от 24% спрямо 2017 г.

11:46 | 05.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

TBI Bank е лидер в продажбите на изплащане в трите най-големи вериги за бяла и черна техника в България Зора, Техномаркет и Технополис. Това показват обединените данни, получени от трите веригите за 2018 г. Пазарният дял на банката е нараснал значително спрямо предходната година и за 2019 г. достига 35%.

Така TBI Bank за втора поредна година заема първо място в онлайн покупките на техника на изплащане – а през 2018 г. бележи и първо място офлайн. Средно през 2018 г. пазарът на стоковото кредитиране е нараснал със 7%, докато TBI Bank бележи ръст от 24% спрямо 2017 г.

През 2018 г. най-търсените стоки и при онлайн и офлайн пазаруването са мобилните телефони (20% от кредитираните покупки на техника от TBI Bank в трите най-големи вериги), телевизори (17%) и перални (7%). Средната сума на стоковия кредит през 2018 г. е 727 лв. – за сравнение през 2016 г. той е бил 658 лв., а през 2017 г. – 710 лв. Половината от българите, пазаруващи техника онлайн, са във възрастовата група 23-37 години (50%), а българите над 42 години предпочитат физическите магазини (47% от общите покупки на кредит офлайн). 

„През годините TBI Bank успя да спечели доверието и на клиентите, и на партньорите от търговската мрежа и лидерските ни позиции в стоковото кредитиране доказват това – каза Гергана Стайкова, Старши вицепрезидент „Кредитиране и дистрибуция“ в TBI Bank. – В момента работим и по други иновативни услуги, които да отговорят на нуждите на нашите клиенти в дигиталната ера.“

Предстои TBI Bank да представи на пазара нова платформа за стоково кредитиране онлайн. Тя работи денонощно, използва видеоидентификация за одобрение за минути и еднократен електронен подпис и значително намалява изискваната информация от клиента за получаване на финансиране. Платформата работи успешно в Румъния вече над година, където TBI Bank също е лидер в стоковото кредитиране онлайн.

TBI Bank е фокусирана  върху потребителското финансиране  и кредитиране на малки и  средни предприятия в България  и Румъния. Чрез доверена мрежа  от над 5000 точки на продажба  ние обслужваме повече от 1.4 милиона  регистрирани потребители. Ние сме  част от 4Finance, най-голямата онлайн и мобилна група за потребителско кредитиране в Европа. Нашият фокус върху клиентите ни движи напред към това да се превърнем в дигитална банка от следващо поколение. Успешният ни бизнес модел и потребителски ориентиран подход ни позволиха да се превърнем в най-печелившата банка в България (Capital K10, 2018).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още