Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Какъв ще бъде транспортът на бъдещето?

При движението на хора или стоки важното е транспортът да е качествен, бърз и сигурен, казва проф. Симеон Ананиев

Какъв ще бъде транспортът на бъдещето?

Снимка: Toru Hanai/Bloomberg

Животът все повече налага, че транспортът е един и е интегриран. При движението на хора или стоки не е важно какъв ще е транспортът. Важно е той да бъде качествен, бърз и сигурен. Това каза проф. Симеон Ананиев, председател на Асоциацията на българските железопътни превозвачи, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"В тази връзка все повече се говори за интегриран транспорт. Като част от него е интермодалният транспорт - единици, които могат да се пренасят с различните видове транспорт".

Проф. Ананиев обясни, че интермодалният транспорт представлява съчетание на поне 3 вида транспорт. 

Първите модални единици, които се използват повече от век, са контейнерите. Но все повече навлизат и непридружаваните ремаркета. Ако ремаркето се качи на ферибот, кораб или влак, то може да пристигне по-бързо и екологично, без да се ангажират шофьори и да се стига до замърсяване на околната среда".

Той коментира, че все повече се налага мнението, че автомобилният транспорт е удобен и подходящ за разстояние до 1000 км. "При над 1000 километра трябва да се използва железопътният транспорт", заяви той.

"Трябва да има съчетание между различните видове транспорт. Ползите от интегрирания транспорт с участие на железници и воден транспорт са екологични". 

Видео с целия разговор гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Божидарка Чобалигова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Защо е важен плоският данък?