IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са интелигентните решения в областта на осветлението?

Клиентът трябва да се убеди в ползата от инвестицията, която се изплаща от пет до седем години, посочи Богдан Георгиев, съосновател на “Адванс Интернешънъл”

11:22 | 05.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Адванс Интернешънъл</em></p>

Снимка: Адванс Интернешънъл

Интелигентните решения в областта на осветлението идват с интелигентните клиенти и с помощта на целия екип от архитекти, проектанти, инженери. Тези решения носят устойчивост и спестявания. Гаранцията на телата е десет години. Най-старата ни система е на около 25 години. Нейният капацитет е намалял с 3% от инсталирането ѝ досега. Устойчива е на всякакви атмосферни влияния.

Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria Богдан Георгиев, съосновател на “Адванс Интернешънъл”, фирма, която работи в областта на високите технологии и предлага инженерингови решения в областта на естественото и изкуствено осветление на всякакъв тип сгради.

"До първия си клиент достигнахме с правилна стратегия и с може би с известна доза агресия. Първо имахме много добър продукт. Започнахме с естествено осветление. Намерихме начин да го покажем на обществото, да го сведем до един кръг частни компании. Направихме няколко по-големи обекта, като може би най-значимият за нас беше Мултивак България ЕООД в индустриалната зона в Божурище", посочи пътят на развитието на компанията Богдан Георгиев.

Според него през последните 4-5 години се вижда бум в индустрията.

"От пет години се занимаваме професионално с осветление. Solarspot и Zumtobel Group са наши партньори", посочи той и обясни какви са предимствата при използването на иновативните продукти. "Естествено осветление е светловодно решение – тръбни системи, които се инсталират на покрива на сградата, и през цялата светла част от денонощието осигуряват светлина. Така се спестяват разходи, а и комфортът е значителен. Няма нужда от допълнителни разходи за поддръжка. Не се променя топлинният баланс в сградата. Светловодите разполагат със специален филтър, който предпазва вредната светлина да не влиза в помещението”, посочи той.

Съоснователят на “Адванс Интернешънъл” каза, че клиентът трябва да се убеди в ползата от инвестицията. "Системите са с няколко различни компонента и с различен диаметър, от пет до седем години тя се изплаща", отбеляза Богдан Георгиев и поясни, че продуктът е италиански, но услугата се разработва в България.

По думите му амбициите на екипа на “Адванс Интернешънъл” е да работи не само с частния сектор, но и с държавата, тъй като системата може да се приложи в училища, детски градина и инфраструктурни обекти.

Целия разговор с Богдан Георгиев вижте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още