IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция удължава срока за представяне на отрицателен PCR тест на границата

Всеки, който идва от България по суша или въздух, ще трябва да покаже тест, направен до 72 часа по-рано

20:07 | 03.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: T. Narayan/Bloomberg</em></p>

Снимка: T. Narayan/Bloomberg

До 15 август се удължава се срокът на изискването на Гърция за представяне на отрицателен PCR тест при влизане в страната от България, обявиха от Министерството на външните работи.

Както досега, всички, пристигащи от България в Гърция по въздух и суша, ще трябва да покажат отрицателен PCR тест, който е направен до 72 часа преди пътуването, сочи информация на българското посолство в Атина, пише БНР. Условието важи и за всички, които идват от Румъния и Обединените арабски емирства.

Чуждите граждани (сезонни работници), заети в сектор земеделие, които напуснат Гърция до 18 август тази година, няма да бъдат допускани обратно на гръцка територия, докато настоящото решение не бъде отменено.

Задължително става носенето на маски в затворени пространства в Гърция, включително на местата за поклонение. Само в заведенията за хранене ще е позволено да не се носи предпазна маска. Решението не важи за деца под 3-годишна възраст и за хора с респираторни заболявания.

В периода 3-9 август пък няма да се допускат правостоящи клиенти в ресторанти, барове и развлекателни центрове.

До 15 август на събития като сватби, кръщенета и погребения ще могат да присъстват до 100 души. Атина реши да удължи до края на август действието на наложените ограничения за провеждането на масови събития на открито, като фестивали и панаири. Отново до 31 август важат и мерките за социална дистанция по плажове, частни развлекателни яхти и туристически кораби.

От началото на този месец корабите пък могат да пътуват с 80% от капацитета си, но става задължително носенето на маска и на откритите пространства на корабите. Въздушните и морските връзки на Гърция с Албания, Турция и Република Северна Македония ще останат замразени до 15 август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още