IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дания ще строи нови изкуствени острови, за да привлича компании

Населението на Копенхаген непрестанно се увеличава, а там няма достатъчно място за офиси

22:22 | 07.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Дания ще построи девет изкуствени острова в южната част на Копенхаген, за да се улесни настаняването на компании, съобщи днес датското правителство, цитирано от Франс прес.

"Насочили сме се към високотехнологични компании, но винаги има място за производството на всекидневни продукти", заяви правителствен представител пред националната информационна агенция Рицаус бюро.

Населението на Копенхаген непрестанно се увеличава, а там няма достатъчно място за офиси. Строителството на деветте острова трябва да започне от 2022 година върху площ от 3 милиона квадратни метра.

Първите терени ще бъдат пуснати в продажба от 2028 година и проектът, чиито финансови параметри не са оповестени публично, ще бъде завършен през 2040 година.

Изкуствените острови ще са разположени в близост до летището на Копенхаген и там биха могли да бъдат разположени 380 компании.

"Мисля, че това може да се е превърне в своеобразна европейска силициева долина", изрази задоволството си пред телевизия TV2 директорът на търговската камара на Дания Бриан Микелсен.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още