IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Just Eat и Takeaway.com са се споразумели за сливане за над 10 млрд. долара

Те ще създадат една от най-големите компании в сектора за доставки на храна

12:28 | 29.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;corporate.takeaway.com</em></p>

Снимка: corporate.takeaway.com

Европейските конкуренти в доставката на храна Takeaway.com и Just Eat обявиха днес, че са се споразумели за създаването на един от най-големите играчи в сектора в глобален мащаб чрез сделка за 8,2 млрд. паунда (10,1 млрд. долара) изцяло в акции, предава Ройтерс.

Акционерите в базираната в Лондон Just Eat ще получат 0,99744 ценни книги за всяка от акциите, което представлява 731 пенса на акция от Just Eat. Това е 15% премия спрямо цената, на която книжата са приключили търговията в петък.

Just Eat и базираната в Амстердам Takeaway.com заявиха в събота (27 юли), че водят преговори.

Акционерите в Just Eat ще притежават около 52,2% от групата. Двете компании взети заедно имат 360 млн. поръчки на стойност 7,3 млрд. евро за 2018 г., обявиха те.

Новата компания ще затвърди лидерската позиция на групата на много от най-големите пазари за доставка на храна, включително Великобритания, Германия, Холандия и Канада, посочват организациите.

Председателят на борда на Just Eat ще заеме същата позиция в групата, а главният изпълнителен директор на Takeaway.com ще стане изпълнителен директор на дружеството.

Централата на групата ще бъде в Амстердам, посочват компаниите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още