IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия и Украйна продължават преговорите за газовия транзит към Европа

Целта е да финализираме всички договори, заяви Серхий Макогон, ръководител на украинската компания оператор на газопреносната система

14:50 | 29.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Делегации от Русия и от Украйна продължават днес да обсъждат във Виена текста на бъдещо споразумение за транзит на газ от Русия за Европа. Това съобщи Серхий Макогон, ръководител на украинската компания оператор на газопреносната система, цитиран от БТА.

„Целта е да финализираме всички договори", уточни той във Facebook.

„Вчера приключихме късно през нощта, (преговорите) продължават вече четвърти ден", посочи говорител на руския концерн „Газпром".

Според Андрий Ковальов, ръководител на украинската държавна компания „Нафтогаз", снощи е бил постигнат известен напредък, без обаче договорите да се съгласуват окончателно.

Става дума за три документа, посочва БТА. „Газпром" ще подпише споразумение с компанията оператор на украинската газотранспортна система, за да се определят по-специално техническите регламенти. Предстои също да се оформи договор за организирането на газовия транзит и споразумение за взаимен отказ от претенции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още