IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon ще предлага охранителен дрон за дома

Компанията увеличава предложенията си в областта на сигурността, докато се сблъсква с все повече критики

09:28 | 25.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Amazon.com обяви, че ще пусне дрон за записване на видеа за сигурност в домовете, както и продукти за коли, които да известяват собствениците на превозните средства за опити за разбиването им, предава Ройтерс.

Анонсите отразяват растежа на бизнеса на Amazon с решения за сигурност след придобиването на производителя на умни звънци Ring през 2018 г. Тези усилия на компанията предизвикаха остри критики от страна на застъпниците на гражданските свободи. Освен това представляват и поредните усилия на Amazon в домовете на потребителите. Тези усилия се развиха от доставки на пратки преди години до устройства, които позволяват на хората да гасят светлините или да активират стриймването на съдържание чрез гласови команди.

Дронът за вкъщи, наречен Ring Always Home Cam, ще бъде наличен от следващата година и има за цел да заснема видеа там, където потребителите обичайно нямат статични камери. Той може да показва потребителски видеа, когато алармата е изключена, твърди вицепрезидентът на Amazon Даниел Рауш.

По думите на Ring устройството записва само когато лети.

Освен това компанията обяви, че ще пусне на пазара устройство за кола, което звучи като аларма, когато засече опит за разбиване на автомобила. Amazon показа своя камера за сигурност за коли и Ring Car Connect – софтуер, който работи с други камери в автомобили за видео плейбек и известяване. Tesla е първият производител на автомобили, чиито модели са съвместими с тази технология.

Устройствата на Ring предизвикаха критики от застъпниците на гражданските свободи, като базираната в Сан Франциско Electronic Frontier Foundation (EFF), които твърдят, че компанията трябва да прекрати партньорството си с полицията.

“Amazon и други компании предлагат високоскоростен дигитален механизъм, чрез който хората могат да правят бързи преценки за това кой принадлежи и кой не принадлежи на техния квартал и да призовават полицията да се изправя срещу него“, написаха през юни представители на EFF.

Президентът на Ring Лейла Рухи заяви в интервю, че компанията никога няма проактивно да споделя видеа с властите. Потребителите са тези, които контролират какво да се сподели. Целта на Ring е да донесе спокойствие, твърди още тя.

Също така Amazon обяви базирана в облака гейминг услуга, наречена Luna, сферични колонки Echo и функции за гласовия асистент Alexa, включително възможността да се трият предишни записи. Различните абонаменти помагат на Amazon да монетизира своите продукти.

Новите устройства се появяват в момент, в който Amazon работи по това да запази дела си в САЩ на пазара на умни колонки, докато се бори с конкуренцията на Apple и Google.

Книжата на Amazon завършиха търговията в САЩ вчера с 0,7% повишение на стойността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още