IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатор: Apple може да пусне огъващ се iPhone до 2024 г.

През 2022 г. може да видим нови по-евтини модели смартфони от Apple, твърди Мин-Чи Куо

11:41 | 21.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Jonathan Cherry/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jonathan Cherry/Bloomberg

През 2023 г. Apple може да пусне нов iPhone с пръстов отпечатък, позициониран под екрана, а през 2024 г. – iPhone със сгъващ се екран, заяви анализаторът на TF Securities Мин-Чи Куо, цитиран от CNBC.

Въпреки че най-новият iPhone ще се появи по магазините в петък, инвеститори и анализатори вече гледат напред, прогнозирайки кога какви подобрения ще има в iPhone, които ще тласнат нагоре продажбите и растежа. Куо е известен с точните си прогнози за хардуерните предложения на Apple преди те да станат официални, защото поддържа близки връзки с представители на веригата на доставките на технологичния гигант.

През 2022 г. високият клас „Pro” модели вероятно няма да имат прорез в екрана за камерата. Освен това Куо прогнозира, че устройствата ще разполагат с 48 MP широкоъгълна камера, което ще означава още по-качествени снимки.

Куо пише, че Apple може да пусне нови по-евтини модели iPhone през следващите години, в това число и не толкова скъпия iPhone SE с 5G свързаност. Сегашният модел SE се продава за 399 долара. Apple също така работи по „по-достъпен“ iPhone с 6,7-инчов екран, твърди Куо. Настоящият iPhone 13 Pro Max е с такъв размер на дисплея и е с начална цена от 1099 долара.

Анализаторът предупреждава, че сбъдването на тези прогнози зависи от Apple и процеса по разработка при нейните доставчици.

„Прогнозираме, че през втората половина на 2023 г. новият iPhone ще поддържа поставен под дисплея четец на пръстови отпечатъци“, пише Куо. „Въпреки това огъващият се дизайн може да е най-съществен за високия клас смартфони от търговска гледна точка дотогава, така че все пак трябва да следим приноса на сензора за пръстови отпечатъци под дисплея към продажбите на новите модели iPhone през второто полугодие на 2023 г.“.

Инвеститорите в Apple са любопитни дали тазгодишните модели могат да продължат ръста на продажбите, въпреки че имат съвсем леки подобрения, като живота на батерията например. IPhone 12 се продаваше особено добре. Приходите от продажбите на iPhone нараснаха с 50% на годишна база през последното тримесечие.

Куо очаква 16% ръст на годишна база що се отнася до продадените бройки iPhone през 2022 г., които ще включват предимно продажби на iPhone 13, както и 5-7% растеж през 2023 г.

Тазгодишните предварителни поръчки на iPhone 13 отразяват по-голямото търсене спрямо миналогодишните предварителни поръчки на iPhone 12, твърди Куо. Новите модели ще се появят в магазините в петък, а предварителните поръчки започнаха миналата седмица - за клиентите, които искат да получат устройството си в първия ден. Прогнозите за продажбите на уебсайта на Apple за предварително поръчаните бройки iPhone са полезен инструмент за следене на потребителското търсене на нови устройства, пише Куо.

Предварителните поръчки са по-високи за по-скъпите нови модели – iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max, които са с начална цена от 999 долара спрямо 699 долара за масовите модели, твърди анализаторът.

Въпреки че Apple предупреди за проблеми с доставките на компоненти, необходими ѝ за изграждането на устройствата ѝ през текущото тримесечие, Куо вярва, че компанията е увеличила производството на високия си клас телефони и доставките са по-добри от миналогодишните, защото компанията се обърнала внимание на проблема с недостига на части за телефото обективите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още