IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Broadcom подсказва за забавяне на скока в производството на чипове за iPhone

Това предполага и по-късна премиера на новите устройства за Apple

11:16 | 04.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Angel Navarrete/Bloomberg</em></p>

Снимка: Angel Navarrete/Bloomberg

Доставчикът на Apple – Broadcom, обяви, че увеличаването на годишното производство на чипове ще се случи по-късно от обичайното тази година, вероятно сигнализирайки, че следващият iPhone ще се появи след традиционната си премиера в края на септември, предава Ройтерс.

Broadcom, която генерира около една пета от своите приходи от Apple през 2019 г., заяви, че увеличаването на продажбите на чипове, за които анализаторите вярват, че е за следващия iPhone, ще се случи в последното тримесечие на календарната година, т.е. тримесечие по-късно спрямо повечето години.

През юни Broadcom предупреди, че приходите за тъкмо приключилото тримесечие ще са под очакванията заради отлагането на премиерата на телефон от „голям северноамерикански клиент в областта на телефоните“, за който анализаторите смятат, че е Apple.

Повечето анализатори вече обявиха, че очакват излизането на 5G смартфоните на Apple за октомври, след като ограниченията на пътуванията, наложени от коронавирусната пандемия, попречи на работата по устройството.

Apple не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Междувременно Broadcom прогнозира приходи за четвъртото тримесечие, които са над средното очаквано от Wall Street, насърчена от задаващите се премиери на 5G телефони и силното търсене на чипове за центрове за данни заради нарастващия пазар на услуги за работа от вкъщи. Цената на акциите на компанията нарасна с 0,3% по време на следборсовата търговия.

Прогнозата на Broadcom е за 6,4 млрд. долара приходи, плюс или минус 150 млн. долара. Средната прогноза на анализаторите е за 6,18 млрд. долара, сочат данни на Refinitiv.

Фактът, че толкова хора трябва да работят от вкъщи заради пандемията, увеличи търсенето на инфраструктура, като центрове за данни, в момент, в който индустрията за чипове се подготвя за излизането на 5G телефоните, които ползват по-скъпи процесори.

Broadcom отчете 5,6% повишение на приходите за третото тримесечие до 5,82 млрд. долара, над очакваните 5,76 млрд. долара.

Нетната печалба се свива с 614 млн. долара, или 1,45 долара на акция, от 715 млн. долара, или 1,71 долара на акция, година по-рано. Като се изключат някои елементи, компанията отчете 5,40 долара печалба на акция, също над прогнозата на анализаторите за 5,24 долара на акция.

Книжата на компанията, от началото на годината са поскъпнали с 11%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още