IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Голямото търсене на новите модели iPhone генерира рекордни приходи на Foxconn

Основният поддоставчик на Apple очаква двуцифрен ръст на приходите за 2021 г.

12:55 | 05.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Основният поддоставчик, който се занимава със сглобяването на iPhone – Hon Hai Precision Industry (Foxconn), отчете по-високи от очакваното приходи благодарение на голямото търсене на новите 5G устройства на Apple, предава Bloomberg.

Приходите от продажби на тайванската компания през декември са 713,8 млрд. нови тайвански долара (25,5 млрд. щатски долара). Приходите за тримесечието са достигнали рекордните 2 трлн. нови тайвански долара, сочат изчисления на Bloomberg News, базирани на публикувани по-рано данни за месечните приходи. Този показател е надминал прогнозата за 1,8 трлн. нови тайвански долара.

Добрите данни от най-важния производствен партньор на Apple предполагат, че търсенето на най-новите устройства на американския гигант може би е по-голямо от първоначално очакваното.

Компанията с най-висока пазарна капитализация в света се представи по-добре от най-големите технологични корпорации през 2020 г., благодарение на представянето на своите нови 5G модели iPhone – ключов индикатор дали потребителите ще се насочат към значително по-бързата, но по-скъпа технология през 2021 г.

Wall Street е все по-бичи настроен към перспективите на Apple в следващите години, а анализатори прогнозират, че възстановяването на икономиката ще подкрепи още повече търсенето на iPhone, на носими устройства като слушалките AirPods и на услуги.

Hon Hai е ексклузивен поддоставчик на високия клас устройства iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Приходите ѝ от продажби за 2020 г. са 5,4 трлн. нови тайвански долара, или малко над сумата от 5,34 трлн. нови тайвански долара от 2019 г., след като търсенето на свързани устройства по време на пандемията успя да надмине глобалния икономически спад. Председателят Йънг Лиу заяви, че очаква приходите от продажби на Hon Hai да нараснат с двуцифрен процент през 2021 г., а нейния бизнес, свързан с автомобилния сектор, ще бъде „много добър“ през първата половина на годината.

Цената на акциите на тайванската компания нарасна с над 13% през първите две борсови сесии за годината. Тя беше подкрепена допълнително и от новините, че Hon Hai е сключила производствена сделка с китайския стартъп Byton.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още