Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

IPhone 12 пристига без слушалки. Не и във Франция!

Според местен закон всеки смартфон трябва да се продава с хендсфри или слушалки

IPhone 12 пристига без слушалки. Не и във Франция!

Скрийншот от френския магазин на Apple. www.apple.com/fr/shop/buy-iphone/iphone-12

Apple все още включва слушалките EarPods в кутиите, с които пристига iPhone във Франция - заради законови изисквания, пише MacRumors.

Според регионалния френски онлайн магазин на Apple всеки iPhone, включително и новата версия iPhone 12, пристига както с кабел за зареждане, така и с EarPods.  

Добавянето на слушалките вероятно се дължи на закон във Франция, който изисква всички смартфони да включват хендсфри пакет, за да се пазят децата под 14-годишна възраст от потенциалния риск от електромагнитните радиовълни.

Още по темата

Задължението е свързано с потенциално предпазване, тъй като рисковете от излагане на електромагнитните вълни не са напълно известни, пише във френския закон.

„По искане на купувача на мобилен телефон, операторът трябва да предостави аксесоар като хендсфри комплект или слушалки, подходящи за деца под 14-годишна възраст“, гласи той. 

Насърчаването на използването на мобилни телефони без хендсфри аксесоари във Франция се наказва с глоба от 75 хил. евро.

Проверка във френския онлайн магазин на Apple показва, че iPhone 12 наистина ще пристига при купувача с кабелни слушалки.

Както се спекулираше по-рано, Apple официално представи новия си iPhone 12, а четирите нови модела от серията ще пристигат без слушалки или адаптер за зареждане. Това важи за всички други страни по света. В допълнение iPhone 11, iPhone XR и iPhone SE вече няма да се продават в комплект с тези аксесоари.

На уебсайта си Apple насърчава потребителите да използват досегашните си адаптери и слушалки или да си купят тези компоненти отделно. Компанията намали цената на кабелните EarPods от 29 на 19 долара. Новият 20W адаптер за iPhone също се продава за 19 долара, спрямо предишната цена от 29 долара.

Apple обоснова решението си да премахне аксесоарите от кутията на iPhone с ползите за околната среда, тъй като това ще намали въглеродните ѝ емисии и ще намали минната дейност, свързана с добива на ценните метали, от които се правят смартфоните. Новият iPhone ще пристига в по-малка кутия, което пък ще позволи на компанията да поставя със 70% повече кутии в един палет при дистрибуцията. 

гледано: 2553   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Силните продажби на игри очертават добра година за Sony