IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo обяви нова версия на конзолата Switch

Новият модел ще има по-голям OLED екран и ще струва повече от предшествениците си

19:11 | 06.07.21 г. 1
<p>
	Снимка:&nbsp;Chona Kasinger/Bloomberg</p>

Снимка: Chona Kasinger/Bloomberg

Nintendo обяви нова версия на популярната си конзола Switch, пише CNBC.

Новият модел има по-голям и по-цветен екран. Конзолата ще бъде налична на пазара от 8 октомври за 349,99 долара. Цената е по-висока спрямо 299,99 долара за стандартната Switch и 199,99 долара за Switch Lite.

Конзолата ще се появи по време на подхранения от пандемията бум на гейминга. Но в същото време голямото търсене и продължаващият недостиг на чипове направиха купуването на конзола трудно. Sony и Microsoft, които пуснаха нови конзоли през есента, все още не са отговорили на търсенето.

Новата Nintendo Switch (OLED Model) използва, както подсказва името ѝ, OLED екран, който е по-ярък и предлага повече цветове от екрана на стандартния модел.

Дисплеят е 7-инчов, спрямо 6,2 инча на стандартната версия и 5,5 инча на Switch Lite. Освен това има по-добри говорители от предшествениците си.

Новата конзола има два пъти повече вградена памет от базовия модел, както и 4,5 до 9 часа живот на батерията в зависимост от потреблението.

Променен е и дизайнът, който подобрява стабилността, когато устройството се постави на маса.

Switch е популярна конзола, но се изправи пред недостиг в началото на пандемията. През май Nintendo разкри, че е продала 28,8 млн. конзоли за годината, завършила през март. Тя очаква да продаде 25,5 млн. конзоли през настоящата година.

Това е второто голямо обновяване на Switch от базираната в Киото компания, а целта сега е да се повиши търсенето за празничния сезон в края на годината, пише Ройтерс. Новото устройство обаче не се приближава до представянето на конкурентните конзоли на Sony и Microsoft.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
mrynmryn
преди 2 години
Тоест хардуерът, освен паметта и дисплея е същият...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още