IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облачните услуги подкрепиха резултатите на Nvidia

Въпреки това компанията отчита поредно тримесечие с по-ниска печалба

17:20 | 15.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Nvidia заяви, че продажбите на чипове на част от ключовите ѝ пазари са започнали да се възстановяват през последните месеци, въпреки че компанията отчете четвърто поредно тримесечие с по-ниска печалба и заяви, че спадът на приходите ѝ не е приключил, пише Wall Street Journal.

Базирана в Санта Клара, Калифорния, компания, заяви, че приходите, свързани с нейните облачни услуги, са се подобрили през третото фискално тримесечие. Приходите от гейминг, които представляват над половината от общите приходи, също са нараснали значително. Но и двата сегмента записват по-бавен растеж спрямо същия период година по-рано.

Nvidia отчете 27% спад на нетната печалба до 899 млн. долара. Коригираната печалба на акция спадна до 1,78 долара от 1,84 долара преди година, като се оказа значително над очакванията на анализаторите за 1,58 долара, сочат данни на FactSet.

През третото тримесечие на миналата година компанията се радваше на силни продажби, подкрепени както от клиентите в Китай, които направиха големи поръчки преди налагането на мита от САЩ, и от търсенето на чипове, използвани за копаене на криптовалути.

Без тези бонуси, приходите от продажби на Nvidia спаднаха до 3,01 млрд. долара през тримесечието, което завърши на 27 октомври, от 3,18 млрд. долара година по-рано. Сегашната сума е над прогнозите на анализаторите.

Но предизвикателствата пред продажбите не свършват дотук. Прогнозата на компанията за приходите ѝ за текущото тримесечие е за 2,95 млрд. долара и е по-малко от очакваното от експертите.

Гейминг подразделението на Nvidia е било насърчено от скока на продажбите на новата конзола Switch Lite на Nintendo, която позлва чипове от компанията.

Nintendo обяви, че е продала 1,95 млн. бройки от устройството през третото тримесечие, помагайки на гейминг сегмента на Nvidia да запише 26% увеличение на приходите спрямо второто тримесечие.

Същевременно Nvidia се сблъсква със сериозна конкуренция. Advanced Micro Devices, основният конкурент на Nvidia в бизнеса с графични чипове, увеличи пазарния си дял като пусна на пазара нов хардуер.

Резултатите на Nvidia могат да бъдат засегнати, ако САЩ решат да наложат 10% мита върху компютрите, внасяни от САЩ, от следващия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още