IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова: Ясно съм декларирала своите имоти и мога да докажа всеки лев

Министърът на туризма отрече новите скандални данни за имотното си състояние, изнесени от Валери Симеонов

14:23 | 11.04.19 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Ясно съм декларирала своите имоти и мога да докажа всеки лев за всичко, което притежавам. Това каза на извънреден брифинг министърът на туризма Николина Ангелкова.

Брифингът бе провокиран от нови скандални данни за имотното състояние на Ангелкова, изнесени по-рано днес от Валери Симеонов.

„Отново съм принудена да обяснявам неистини, разпространявани от един бивш вицепремиер. Ясно съм декларирала собствеността и имотите, които притежавам. Всички те са ясно описани в нотариални актове. Ясно съм декларирана какви са средствата са придобиването на тези имоти“, заяви Ангелкова. 

„Ясно съм заявила, че мога да докажа всеки един лев от всичко, което притежавам“, посочи министърът.

„Ние сме правова държава и нека да оставим органите да си свършат работата, за да се борави с факти и с документи, не с внушения и твърдения, не на махленски принцип“, посочи тя.

„Къща нямам никъде, живея в апартамент, който е описан ясно в моята декларация“, каза Ангелкова.

Преди часове лидерът на НФСБ и депутат от Обединени патриоти Валери Симеонов изнесе нови данни за имотни нарушения на действащ министър в кулоарите на Народното събрание, предава БТА.

Установяваме, че действащ министър с доста крупни имоти - три апартамента в София, се оказва, че не живее там, без да декларира това, информира той. 

През миналата седмица депутати от НФСБ внесоха сигнал до главния прокурор за проверка на имотите на министъра на туризма Николина Ангелкова. Днес Симеонов отказа да съобщи дали отново става въпрос за нея. Но добави, че се очаква нов сигнал от народните представители от неговата партия до КПКОНПИ за проверка защо в декларацията липсва този имот.

По закона за противодействие на корупцията чл.37 ал.1 т.9 трябва да се декларира недвижимото имущество, което не е твое, но живееш в него, аргументира се Валери Симеонов. Той уточни, че в случая ставало дума за луксозен имот, за който има и публикации в медиите, намира с в кв. Бистрица, ул. "Липа". На два и половина декара е построена луксозна къща, имот, в който дълго време живее съответният министър със семейството си и не е деклариран, поясни лидерът на НФСБ.

Симеонов не пожела да каже името на министъра, нито кой е собственикът, защото самият той получавал информация на парче, източниците били анонимни. По думите му било интересно и собственост на кого ще се окаже жилището, чиито снимки той показа пред медиите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 2
справедлив1
преди 4 години
попитали пешо от къде има мерцедес а той казал ами имах Волга продадох я и си купих мерцедес ами от къде имаш Волга ами имах Трабант продадох го и си купих Волга ами откъде имаш Трабант ами имах мотор продадох го и си купих Трабант ами от къде имаш мотор а не ме питай за него има давност ТОВА Е С НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 11
oio
преди 4 години
Браво, нека да не се оставяме на фалшивите новини. Министър Ангелкова не е нарушавало никакви закони, всичко е нормално, просто комунистите се оливат вече с тези фалшиви новини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още