Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Близо 60 млн. евро инвестира BA Glass Bulgaria в завода за стъкло в София

Компанията ще модернизира производството си с нова пещ за стъклен амбалаж и ще наеме още сто служители

Близо 60 млн. евро инвестира BA Glass Bulgaria в завода за стъкло в София

Снимка: BA Glass Bulgaria

Близо 60 млн. евро ще вложи БиЕй Глас (BA Glass Bulgaria) във фабриката за стъкло в София. Инвестицията е част от плана за развитие на португалската компания в България. Тя притежава два завода у нас – единият се намира в Пловдив, другият – в столицата. Общият им оборот възлиза на 1,8 млрд. лв. годишно, съобщиха от БиЕй Глас България .

Още по темата

Според стратегията за развитие и усъвършенстване на бизнеса у нас БиЕй Глас възнамерява да модернизира завода си в София до 2022 г. Компанията, която е в топ 10 на най-големите фирми в България, ще построи нова пещ за стъклен амбалаж, като по този начин ще усъвършенства производствените процеси и ще увеличи продукцията.

Част от инвестицията включва и внедряване на фотоволтаични панели, които ще се монтират върху покривите на съоръженията в България. Отделно от това БиЕй Глас планира да наеме 100 служители за увеличените нужди на производството в завода в столицата.

От компанията информираха, че в съответствие със стратегията за инвестиционно и корпоративно развитие БиЕй Глас е разпределила 8,5 млн. евро сред екипите си в Европа, като от допълнителната финансова подкрепа са се възползвали и 552 служители от България. 

„Причината за разпределение на приходите на компанията за допълнителни заплати е свързана с добрите резултати, които постигнахме през 2020 г. В тази година на непредсказуеми предизвикателства служителите реагираха по забележителен начин, осигурявайки непрекъснатата и гъвкава дейност на компанията, като спазваха и мерките за безопасност“, обясни Хавиер Тениенте, изпълнителен директор на компанията за Югоизточна Европа.

Инвестицията във фабриката в София е поредна стъпка от дългосрочния план за развитие на БиЕй Глас за региона на България, обявен през 2017 г. Компанията влага над 200 млн. евро в производството си у нас.

През 2019 г. БиЕй Глас модернизира завода в Пловдив, като инвестира над 50 млн. евро в изграждане на нови пещи и инфраструктура.

Компанията си планира да удвои обема на продукцията. 

Големите инвестиции в изграждане на модерни пещи и внедряване на нови технологии са част от изпълнението на стратегията за устойчивото развитие на компанията и въвеждането на най-високите екологични стандарти за опазване на околната среда.

На глобално ниво португалската компания също показа своя траен ангажимент за подпомагане на борбата срещу климатичните промени, като увеличи разпределението на средствата за подпомагане на проекти за улавяне на въглерод, включително за научноизследователска и развойна дейност.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Борисов: Слави Трифонов трябваше да е номинацията за премиер на ИТН