IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йорданка Фандъкова: Започва тежък ремонт по бул. "България"

Настоявам Борисовата градина да се запази във вида, в който я познаваме, каза столичният кмет

10:26 | 28.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

От 30 юни започва тежък ремонт на участък от бул. „България“. Това съобщи в ефира на Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя призова шофьорите да проявят разбиране и да бъдат търпеливи.

"Ще дадем достатъчно информация за това. Миналата година изпълнихме един участък. Видяхме, че няма алтернатива, трябва да продължим, въпреки че е тежко”, посочи тя.

Очаква се реконструкцията да приключи най-късно за първия учебен ден.

Столичният кмет коментира и казуса с презастрояването в някои квартали на София. По думите на Фандъкова проблемът е от десетилетия, защото е било допуснато връщането на земи в междублокови пространства, в дворове на училища и детски градини и в парковете. 

Според нея не е тайна, че в Южен парк от години има частни терени. „Аз разбирам много добре хората, които протестират. Затова и вчера на Общинския съвет дадох пример с моя квартал, защото аз самата съм потърпевша. Защо и как се е случило това също се знае, но е хубаво от време на време и да се коментира, за да знаят хората не само факта, но и причината за проблема”, каза още тя.

"Смея да твърдя, че съм участник в решаването на тези казуси. Като кмет съм поискала от Народното събрание спиране и посочване на краен срок за връщане на земеделски земи. За съжаление все още няма такова решение, но аз призовавам политиците да подкрепят това предложение”, коментира тя.

За Борисовата градина столичният кмет обясни, че целта на устройствения план е да се запази незастроената територия и да не се допусне ново строителство и застрояване. „Настоявам Борисовата градина да се запази във вида, в който я познаваме”, категорична е тя.

На въпрос дали ще се кандидатира отново за кмет на София, тя отговори, че още не е взела решение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
serafima
преди 4 години
Кметът на София Йорданка Фандъкова не е това, което изглежда. Нашата учителка по руски от Белчин баня е усмихнатото лице на мафията и пое много трудна задача от Боко. Остана й оФчия поглед и да се прави на добра, като каканиже ВИНАГИ само добри новини. Да сте чули да коментира въздуха в София, кражбите, скапаните ремонти? Нито е това, което чувате да се лее от устата й. Скромното, дори семпло поведение, е параван. Мирише на пари и корупция - много пари и много корупция. Затова и се опитаха да смачкат Иванчева.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още