IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lidea е в топ 10 в света при производството и дистрибуцията на семена

Компанията е със сериозни инвестиции в развойна дейност, иновации и маркетинг

08:22 | 17.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
Lidea е в топ 10 в света при производството и дистрибуцията на семена

От създаването си Lidea вече е сред 10-те най-големи световни компании в областта на производството и дистрибуцията на семена.

Мисията, която води Lidea, е да създава и предоставя персонализирани и устойчиви решения за многовидови семена, които генерират стойност за земеделците през цялата година с грижа за екосистемите.
 
Новата марка е подкрепена от дългогодишен опит на две водещи компании – EURALIS Semences и CAUSSADE Semences Group. Lidea е със сериозни инвестиции в развойна дейност, иновации и маркетинг. Тази промяна ще позволи на компанията да отговори още по-добре на нуждите на земеделските производители, посрещайки заедно предизвикателствата на утрешното земеделие.
 
С оборот от 350 млн. евро и повече от 30 млн. евро, посветени всяка година на научно-изследователски и развойни дейност, Lidea популяризира своята устойчива визия.
 
Портфолиото на Lidea включва широка гама от сортове и хибриди от следните култури: царевица, слънчоглед, зърнени култури, рапица, соя, сорго, бобови, силажни и покривни растения, като пазарът за тях обхваща 48 страни по света. Продуктите се допълват от услуги за подобряване на добивите и устойчиви решения за подкрепа на земеделските производители през цялата година.

сдсд сдсд

Семепроизводството на Lidea е подкрепено от растяща мрежа от земеделски производители с високо ниво на технически опит. Общо се засаждат близо 47 хил. хектара всяка година в 9 държави. Висококвалифицирани специалисти наблюдават областите на размножаване. Компанията разполага с 8 производствени бази за заготовка на семена в различни държави – Франция, Румъния, Украйна, Испания и Русия. Целта е Lidea да предложи висококачествени семена, гарантиращи пълна проследимост, за да се гарантира удовлетвореността на клиентите.
 
Lidea разчита на високопроизводителни лаборатории от най-високо качество, разположени възможно най-близо до индустриалните съоръжения, които ни позволяват да гарантираме качество от реколтата през целия индустриален процес до пакетирането на семената.
 
Днес 6 милиона хектара се засяват с хибридите и сортовете на Lidea.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още