Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

МОСВ започва проверка по неизпълнен договор за 4,5 млн. лв.

В края на тази седмица ще се навършат две години от сключването на контракта за система за управление на водите в басейна на р. Искър

МОСВ започва проверка по неизпълнен договор за 4,5 млн. лв.

Снимка: МОСВ

Министърът на околната среда и водите Асен Личев е възложил проверка от Инспектората  по неизпълнен договор за 4,5 млн. лв., съобщават от ведомството.

На 29 май 2019 г. е бил сключен договор за създаване на система за управление на водите в басейна на р. Искър, като първа фаза на Национална система за управление на водите в реално време на стойност от 4,45 млн. лв без ДДС. Срокът за изпълнение на договора е 420 календарни дни.

В края на тази седмица ще се навършат две години от сключването на контракта, но към настоящият момент, договорът не е изпълнен. 

Още по темата

Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ е с 10 млн. лв. дефицит към този момент, съобщи миналата седмица служебният министър на околната среда и водите Асен Личев.

Предприятието за управление на дейностите по околна среда (ПУДООС), на което Личев е разчитал много с бюджета си от 70 млн. лева, се оказва с дефицит от 24 млн. лева. Според министъра екоминистерството е имало изключително лошо управление. Той съобщи, че оценка на корупционния риск изобщо не е правена, липсват основни стратегически документи.

Не е завършен и приет Национален план за управление на отпадъците 2021-2028 г., който по думите на Личев е с индикативна стойност 1,6 млрд. лева. По думите му не е завършена и приета от страна на кабинета и националната приоритетна рамка за периода 2021 – 2027 г. Разработването и одобрението на програмата за околна среда за 2021 – 2027 г. също не е завършено.

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
МЗ: В България не се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност