IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МОСВ започва проверка по неизпълнен договор за 4,5 млн. лв.

В края на тази седмица ще се навършат две години от сключването на контракта за система за управление на водите в басейна на р. Искър

13:58 | 26.05.21 г.
<p>
	<em>Снимка: МОСВ</em></p>

Снимка: МОСВ

Министърът на околната среда и водите Асен Личев е възложил проверка от Инспектората  по неизпълнен договор за 4,5 млн. лв., съобщават от ведомството.

На 29 май 2019 г. е бил сключен договор за създаване на система за управление на водите в басейна на р. Искър, като първа фаза на Национална система за управление на водите в реално време на стойност от 4,45 млн. лв без ДДС. Срокът за изпълнение на договора е 420 календарни дни.

В края на тази седмица ще се навършат две години от сключването на контракта, но към настоящият момент, договорът не е изпълнен. 

Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ е с 10 млн. лв. дефицит към този момент, съобщи миналата седмица служебният министър на околната среда и водите Асен Личев.

Предприятието за управление на дейностите по околна среда (ПУДООС), на което Личев е разчитал много с бюджета си от 70 млн. лева, се оказва с дефицит от 24 млн. лева. Според министъра екоминистерството е имало изключително лошо управление. Той съобщи, че оценка на корупционния риск изобщо не е правена, липсват основни стратегически документи.

Не е завършен и приет Национален план за управление на отпадъците 2021-2028 г., който по думите на Личев е с индикативна стойност 1,6 млрд. лева. По думите му не е завършена и приета от страна на кабинета и националната приоритетна рамка за периода 2021 – 2027 г. Разработването и одобрението на програмата за околна среда за 2021 – 2027 г. също не е завършено.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още