IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Посещения при нотариус: Само за спешни и неотложни заверки

Извънредното положение възпрепятства сключването на някои сделки, посочи Димитър Танев, бивш председател на Нотариалната камара

11:48 | 19.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Работата на нотариусите би трябвало да намалее драстично при това обявено извънредно положение. Нотариусът не може да затвори кантората си, защото той изпълнява държавни функции, но могат да се правят само спешни и неотложни заверки, като се спазват всички санитарни изисквания. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Димитър Танев, бивш председател на Нотариалната камара.

„Факт е, че има ограничаване на сделките с имоти и затрудняване в прилагане правото на собственост, но извънредното положение го налага. Казано по друг начин в момента няма хора по канторите“, обясни той.

Димитър Танев смята, че сегашната ситуация възпрепятства сключването на някои сделки. По неговите думи за всяка сделка в момента трябва да има обективност за спешност, която да се обоснове в писмен вид. При посещение в кантора пък трябва да бъде спазено изискването да няма повече от двама души в едно помещение, като те трябва да бъдат с маски и ръкавици.

Експертът информира, че на гражданите, които нямат предпазни средства, им се предоставят такива на място.

Ако се наложи забрана за излизане на възрастните хора, нотариусите би трябвало да ги посетят в дома им“, посочи още Димитър Танев.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още