IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 20 януари

09:00 | 20.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

МВР вече бърза да вдигне заплатите на полицаите
В. Сега

Заплатите в МВР ще се увеличат спешно от 1 март. Ръководството на министерството направи остър завой и след като допреди седмица твърдеше, че служителите му нямат нужда от повече пари, сега бърза да "повиши мотивацията им за по-високи резултати".
Проект на наредба, с която се променят основните възнаграждения в системата, бе публикуван на сайта на ведомството само няколко дни след като премиерът Бойко Борисов обеща да се отпуснат допълнително 100 млн. лв. за заплати. В МВР са пресметнали, че са им нужни 97 млн. лв.

Режат наполовина приема на хронично болни деца в градина
В. Монитор

Двойно се намалява квотата на децата с хронични заболявания в групите в детските градини – от 10 до 5. Това предвижда проектът на нова наредба за прием в детски градини и подготвителни групи в училищата в София. Идеята на новия документ е да затегне правилата, по които се отсяват хлапетата.

Над 2 500 000 лева приход от обектите ни в ЮНЕСКО
В. Монитор

Над два милиона и половина приходи са донесли за 2017 г. българските обекти в списъка на световното материално културно наследство на ЮНЕСКО. Цифрите, разбира се, са донякъде относителни, тъй като централизирана информация за това няма нито в Министерството на културата, нито в Министерството на туризма. Някои от музеите, отговарящи за съответните паметници, пазят данните като конфиденциални. Другаде обектите от този списък се посещават „в пакет“ с други в съседство, но извън листата на организацията към ООН за образование, наука и култура. На трети места пък, като Старинния Несебър и комплекса на Рилския манастир, приходите от културен туризъм се съчетават с тези от други видове туризъм.

ЕС вдига леко вноските на страните членки
В. Монитор

От новия програмен период Брюксел възнамерява да вдигне леко вноските на всяка държава-членка след 2020 г., като целта е да не се наложи съкращаване на субсидиите от общия бюджет. Най-важните от тях са за фермерите. Това каза в Берлин земеделският министър Румен Порожанов след прерязването на лентата на 29-тото изложение „Зелена седмица” в германската столица, което се състоя в палатата на България, която е страна партньор на най-голямото изложение в света за земеделие, храни и цветя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още