Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Медии

СЕМ обявява процедура за избор на генерален директор на БНТ и БНР

Избраните кандидати трябват да станат известни съответно на 5 юли и 28 юни

СЕМ обявява процедура за избор на генерален директор на БНТ и БНР

Снимка: Pixabay

Съветът за електронни медии (СЕМ) обявява процедура за избора на генерален директор на Българската национална телевизия и Българското национално радио, става ясно от документи на регулатора, публикувани от БТА.

В тях се посочва, че в срок до 1 юли тази година на електронната страница на СЕМ ще бъдат оповестени кандидатите, допуснати до третия етап на надпреварата. Изслушванията им се очаква да се проведат на 3 и 4 същия месец.

Още по темата

Изборът на нов генерален директор ще стане ясен на 5 юли.

Ако никой от кандидатите не получи най-малко три гласа, един час по-късно ще бъде насрочено второ заседание. В случай, че и на него не бъда определен генерален директор, то трябва да се проведе ново заседание. Ако и то завърши без резултат, процедурата се прекратява.

Колкото до избора на генерален директор на Националното радио, кандидатите, допуснати до трети етап на процедурата, ще станат известни на 24 юни, отново на електронната страница на регулатора.

Изслушванията ще се състоят на 26 и 27 юни, а ден по-късно трябва да бъде определен избраният кандидат.

И тук, в случай, че няма определен избор, процедурата е сходна, както тази за избор на генерален директор на БНТ.

Investor.bg припомня, че в края на миналия месец СЕМ прие оставката на бившия вече генерален директор на БНТ Константин Каменаров, след като на 22 април Софийски градски съд потвърди изцяло присъдата на първоинстанционния съд, с която той бе признат за виновен в това, че е шофирал с 1,6 промила алкохол в кръвта. 

Каменаров е осъден на 1 година и 3 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и 600 лв. глоба. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Медии
Рекламодатели, агенции и социални мрежи ще се борят с онлайн заплахите