Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

БФБ ще си сътрудничи с ООН за развитие на капиталовия и енергиен пазар

Борсата си поставя за цел да стане най-важният и обединяващ фактор по темите за устойчиво финансиране и енергетика в България

БФБ ще си сътрудничи с ООН за развитие на капиталовия и енергиен пазар

Маню Моравенов. Снимка: БФБ - София

Българска фондова борса (БФБ) е приета в Инициативата на ООН за устойчиви фондови борси, съобщи борсовият оператор.

Програмата цели да изследва как борсите, в сътрудничество с инвеститори, компании, регулатори, политици и съответни международни организации, могат да подобрят своето екологично, социално и корпоративно управление, като насърчат устойчиви инвестиции, съобщиха от БФБ.

Още по темата

„Изцяло се ангажираме да постигнем целите за устойчиво развитие на българския капиталов и енергиен пазар. В тясно сътрудничество, като използваме и задълбочения опит на Инициативата на ООН за устойчиви фондови борси, както и чрез последователните действия, които сме предприели в тази посока, ние сме уверени в дългосрочния ни успех", каза д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

Инициативата на ООН се стреми към интегрирана програма за анализ на политиките в отделните държави, чрез управлението на мрежа и форум за постигане на консенсус на много заинтересовани страни. Програмата включва и предоставянето на техническа помощ и консултации.

БФБ се присъединява към над 90 фондови борси от целия свят, като се ангажира да позиционира темите за устойчиво финансиране и енергетика сред вземащите решения в бизнеса и в държавата. Борсата си поставя за цел да стане най-важният и обединяващ фактор по темите за устойчиво финансиране и енергетика в България, както и да трансферира най-добрите световни и европейски практики към всички участници на българските капиталов и енергиен пазар.

От борсата посочват, че с тази стъпка БФБ следва мисията за насърчаване на отговорните инвестиции в устойчиво развитие и подобряване на резултатите по отношение на екологично, социално и добро корпоративно управление в България.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
БФБ изпрати седмицата с три печеливши индекса