Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

БФБ ще свързва български компании с 460 рискови инвеститора по света

Българските компании трябва да отговарят на определени изисквания за влизане в Deutsche Börse Venture Network

БФБ ще свързва български компании с 460 рискови инвеститора по света

Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ. Снимка: БФБ - София

Българската фондова борса (БФБ) стана партньор на Deutsche Börse Venture Network. Чрез новосъздаденото партньорство стартъпите и малките и средни предприятия (МСП) от нашата страна ще имат бърз и лесен достъп до капитали в Германия и цял свят, съобщи борсовият оператор.

Deutsche Börse Venture Network е екосистема, която се състои от 460 рискови инвеститора от 32 страни по света. Общо 200 компании са членове на тази екосистема и те са успели да наберат 4,6 млрд. евро финансиране от 2015 г., когато е основана Deutsche Börse Venture Network.

„Радваме се, че успяхме да създадем заедно с Deutsche Börse Venture Network нов хоризонт за българските компании, който да стимулира тяхното развитие и растеж. БФБ ще служи като мост към мрежата чрез безплатна оценка и консултации на компаниите потенциални членове от България“, каза Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

Още по темата

Българските компании кандидати за влизане в Deutsche Börse Venture Network трябва да отговарят на поне три от няколко критерии. За стартиращи предприятия в ранен етап – да имат не по-малко от 1 млн. евро приходи, да покриват някои специфични бизнес индикатори като например голям брой нови потребители или голям растеж на клиентската база и др., да имат добре известен инвеститор и привлечен капитал от над 1 млн. евро. За по-зрели компании – да имат не по-малко от 10 млн. евро приходи, да отчитат годишен ръст на приходите от поне 30%, годишна нетна печалба над 500 хил. евро, собствен капитал над 5 милиона евро, добре известни водещи инвеститори и привлечен капитал над 10 млн. евро.

Ползите от членството в мрежата БФБ ще представи за първи път днес по време на третата стратегическа среща на компаниите от програмата beamUp lab - Gravity MeetUp III. Борсата е символичен домакин на срещата и ще демонстрира на нея всички възможности, които предлага на стартъпите и МСП за набиране на капитал за реализация на техните бизнес стратегии с акцент върху Пазара за растеж beam.

Друг акцент ще бъде панелът на Европейската банка за възстановяване и развитие, в който ще бъдат представени видовете финансиране, които те предоставят за стартиращи фирми и МСП.

Отново, с най-голям интерес се очаква последната сесия, в която компаниите EnduroSat, Businessmap (Kanbanize), SoftUni и Software Group ще направят своята специална презентация или т. нар. „виртуален investor pitch“ и ще получат обратна връзка, както и препоръки от мениджърите на водещите фондове за рисково инвестране - Neo Ventures, BlackPeak Capital и LAUNCHub.

Във форума участват представители на 20-те компании, избрани за програмата beamUp lab, нейните партньори и консултанти.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Наемите продължават да поддържат печалбата на ФНИБ през първото тримесечие