IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Синергон холдинг" с нов предварителен договор за мелницата в Комощица

Сега цената е 3,72 млн. лв. без ДДС, след като в края на 2019 г. беше 3,64 млн. лв.

09:55 | 20.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: petromel.com</em></p>

Снимка: petromel.com

„Синергон холдинг“ АД има нов предварителен договор за продажбата на мелницата си в с. Комощица, общ. Якимово. Дъщерното дружество на холдинга „Енерджи Делта“ ЕООД е сключило предварителен договор за продажба на „Петромел 2“ ЕООД на „Златия агро“ ЕООД за сумата от 3,72 млн. лв. без ДДС.

Кандидат-купувачът е несвързано и незаинтересовано лице, се казва в съобщението на „Синергон“, публикувано чрез „Българска фондова борса“ АД.

Името е „Петромел 2“ ЕООД, но мелницата е същата, за която „Синергон холдинг“ АД имаше предварителен договор за продажба през декември 2019 г. В уеб страницата на „Петромел 2“ дори има снимка, на която пише „Петромел 1“ ООД.

През декември 2019 г. предварителният договор беше за 3,64 млн. лв. без ДДС и беше с гръцкия гражданин Георгиос Кепенос от град Патра. Но явно не е прераснал в окончателен.

Тогава стана ясно, че „Петромел 1“ ООД трябва да продаде дялове от новообразувано дружество, в капитала на което ще бъде внесено като непарична вноска имущество – дълготрайни материални активи, представляващи мелницата в с. Комощица. Именно това новообразувано дружество е „Петромел 2“ ЕООД, вписано на 14 януари 2020 г.

Мелницата на “Петромел 2” ЕООД е единствената в страната с изцяло компютризирано производство на брашна, пише в страницата на „Синергон холдинг“ АД.

Мелницата е разположена на площ от 22 дка в землището на с. Комощица, община Якимово, област Монтана. Намира се на 15 км от гр. Лом. Изградена е по проект на швейцарската фирма “BULER”, най-големия производител на мелнично оборудване в света със 166-годишна история и производство на три континента. Швейцарската компания е оборудвала 32 хил. мелници в цял свят.

Машините са с капацитет за преработка на 100 тона пшеница на денонощие. Мелницата разполага с общо дванадесет силоза за съхранение на 27 хил. тона зърно, осигурени с активна вентилация и седем различни нива на измерване на температурата на зърното. Покритието на силозите е изработено от специална цинкова сплав.

Мелницата преработва 100 тона зърно на денонощие при непрекъснат режим, като за 24 часа се произвеждат 72 тона брашна и 23 тона трици. В продуктовата листа влизат четири вида брашно: тип 500 (бяло); тип 700 (“Добруджа”); тип 1150 (типово); тип 1850 (пълнозърнесто). Всяка партида от брашното е гарантирана със сертификат за качество.

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още