IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Сирма Груп Холдинг“ създава ново дъщерно дружество

Холдингът ще направи парична вноска в капитала на компанията в размер на 26,6 хил. лв.

12:01 | 18.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Сирма Груп Холдинг“ АД е взела решение да създаде ново дъщерно дружество с насоченост в сегмента на специализация на холдинга „Търговия“. Това става ясно от съобщение на сайта на Българска фондова борса, като самото решение от страна на Съвета на директорите на „Сирма“ е взето на проведено заседание на 16 октомври 2018 г.

Името на новото дъщерно дружество е „Сирма СиАй“ АД, а негово учредители са „Сирма Груп Холдинг“ АД, Богомил Ангелов Илиев и Румяна Тодорова Стойкова, управител на "Сирма Мобайл".

Капиталът на „Сирма СиАй“ АД е в размер на 133 хил. лв., разпределен в същия брой обикновени акции с номинална стойност 1 лев всяка и емисионна стойност, равна на номиналната. „Сирма Груп Холдинг“ АД ще запише на номинална стойност 106 400 обикновени акции, като направи парична вноска в капитала на дъщерното дружество в размер на 26,6 хил. лв.

„Сирма Груп Холдинг „АД, в качеството му на акционер – учредител на „Сирма СиАй“ АД, ще се представлява от законния представител на дружеството – изпълнителният директор Цветан Борисов Алексиев.

Дейността на ново дружество ще бъде в сферата на  проектиране, разработване, продажба, внедряване и поддръжка на информационни технологии, системи и софтуерни продукти, консултантски услуги в сферата на информационните технологии и системи. 

В своята актуализирана Стратегия за развитие на холдинга за периода 2018-2022 година "Сирма Груп Холдинг" си постави за цел да генерира приходи в размер на 120 млн. евро през 2022 г., като прогнозира портфейлите „Търговия“ и „Здравеопазване“ да нарастват с близо 100% годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още