IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лек спад на потребителското доверие в САЩ

Шансовете за ускоряването на растежа в началото на 2020 година са малки, особено при потребителските разходи, смятат от Conference Board

21:44 | 31.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Потребителското доверие в САЩ съвсем леко се е понижило през декември, противно на очакванията на анализаторите, сочи месечното проучване на частния институт Conference Board, цитирано от AFP и БТА.

Индексът за потребителското доверие е спадал до 126,5 този месец спрямо 126,8 предходния месец при очаквано от анализаторите покачване до 128.



Според Лин Франко, директорка на икономическите показатели в института, оценката на потребителите за икономическата ситуация може да се е подобрила, но очакванията им са се понижили под натиска на оценката им за развитието на пазара на труда и финансовите условия. По думите й, въпреки че икономиката не дава признаци за отслабване, шансовете за ускоряването на растежа в началото на 2020 година са малки, особено при потребителските разходи.

Но като цяло доверието на потребителите остава солидно и се очаква да подкрепи динамични разходи през празничния сезон, заключава Лин Франко.

Икономистите очакват умерен икономически растеж в САЩ от 2 процента през 2020 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още