IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания е започнала годината с рекордна заетост

Коефициентът на безработица също е отчел слаб ръст, но това се дължи на повечето хора, навлизащи на пазара на труда

13:17 | 17.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Пазарът на труда във Великобритания е останал стабилен през трите месеца до януари. Заетостта е достигнала рекордно високо ниво от 76,5%, съобщиха от Службата за национална статистика във вторник, цитирани от Bloomberg. Безработицата също леко е нараснала от 3,8% през декември до 3,9% през януари, но увеличението се дължи на по-големият брой хора, навлизащи на пазара на труда. Ръстът на заплатите е останал над 3%. в в

Сега анализаторите обаче прогнозират икономическо забавяне и възможна рецесия, тъй като пандемията на коронавирус излага на риск стотици хиляди работни места в сектори от авиацията до хотелиерството.

Очаква се министърът на финансите Риши Сунак, който миналата седмица обяви пакет от помощи за  справяне с икономическите проблеми в размер на 12 милиарда лири (14,6 милиарда долара), да обяви допълнителни мерки по-късно във вторник.

Вчера, когато броят на починалите от коронавирус в Обединеното кралство достигна 55 души, премиерът Борис Джонсън призова всеки гражданин да избягва всякакъв „несъществен“ контакт с други хора в опит да се възпрепятства разпространението на заразата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още