Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Alibaba придобива дял в четвърта китайска куриерска компания

Гигантът в електронната търговия има ясен план как да постигне по-бързи доставки както на вътрешния си пазар, така и в цял свят

Alibaba придобива дял в четвърта китайска куриерска компания

Снимка: Архив Ройтерс

Alibaba Group Holding ще придобие дял от 14% от STO Express чрез сделка за 693 млн. долара. Това е четвъртата значителна инвестиция на гиганта в електронната търговия в китайска куриерска компания, предава Ройтерс.

Книжата на STO Express се изстреляха при старта на търговията и веднага достигнаха 10-процентов ръст на цената си на борсата в Шънджън, сочат данни на Refinitiv.

STO Express заяви днес, че нейният контролиращ акционер планира да създаде нова дъщерна компания, която да притежава дял от 29,9% от куриерската фирма.

Alibaba в замяна ще инвестира 4,66 млрд. юана (693,44 млн. долара) за дял от 49% в новата фирма и ще държи повече от 14% от STO Express, гласи изявлението.

Отделно от това Alibaba потвърди инвестицията и заяви, че става дума за „една от петте топ компании в Китай за експресни доставки“.

"Ще засилим сегашното си сътрудничество със STO в технологиите, доставките в Китай и логистиката“, коментира още тя. „Тази инвестиция е стъпка напред в преследване на целта за 24-часови доставки навсякъде в Китай и 72-часови по цял свят“.

STO Express е четвъртата инвестиция на Alibaba в китайския куриерски сектор, след като придоби миноритарни дялове в YTO Express Group, Best и ZTO Express.

STO Express е една от няколкото компании, които работят с Cainiao, логистичното звено на Alibaba, което стартира работа през 2013 г.

Cainiao предлага софтуер и споделя данни със складове, куриери и други логистични компании, които помагат за доставката на продуктите от Tmall и Taobao – най-големите уебсайтове на Alibaba за електронна търговия.


 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Ще има ли Huawei своя операционна система