Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Apple Music изпревари Spotify по брой абонати в САЩ

Услугата за стрийминг на музика на Apple е имала 28 млн. абонати към края на февруари спрямо 26 млн. абонати на Spotify

Apple Music изпревари Spotify по брой абонати в САЩ

Снимка: Архив Ройтерс

Услугата за стрийминг на музика на Apple измести конкурента си Spotify Technology от гледна точка на платени абонати в САЩ, съобщи запознат източник пред Ройтерс.

Услугата на Apple е имала 28 млн. абонати към края на февруари спрямо 26 млн. платени абонати на Spotify, уточнява източникът.

И двете компании имат абонаментна такса от 9,99 долара на месец, въпреки че Spotify все още има повече слушатели в САЩ от Apple благодарение на подкрепения от реклами безплатен стрийминг. Анализатори смятат също така, че Spotify е в по-силна позиция по брой абонати от Apple извън САЩ.

Нито Apple, нито Spotify разкриват данни за слушателите си в отделните страни и двете компании са отказали коментар.

Още по темата
Услугата за стрийминг на музика на Apple е част от по-широк стремеж на компанията да спечели пари от абонаменти и услуги на фона на забавянето на продажбите на iPhone. Миналия месец компанията обяви абонаменти за новини, телевизия и игри, както и партньорство за кредитна карта с Goldman Sachs.

Spotify вероятно продължава да има повече платени потребители от Apple Music с 96 млн. премиум абонати и 207 млн. активни потребители на месец по данни от последния си отчет от февруари. Компанията съобщи в доклада си, че има 28,8 млн. премиум абонати и 62,1 млн. активни слушатели на месец в Северна Америка, която включва Канада, но не и Мексико.

Apple не разкрива редовно броя на абонатите си, а при последното официално преброяване преди близо една година – през май 2018 г., те бяха 50 млн.

Около 67 млн. премиум абонати на Spotify са извън Северна Америка, съобщи компанията в последния си доклад за тримесечието.

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Ученето и работата от вкъщи изискват строга киберхигиена