IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ключов директор на Google напуска компанията след 15 години в нея

Сийзър Сенгупта се грижеше за решенията в сферата на разплащанията

15:30 | 22.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bryan van der Beek/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bryan van der Beek/Bloomberg

Сийзър Сенгупта, който ръководеше усилията на Google в областта на разплащанията и изграждането на продукти за следващото поколение интернет потребители, се оттегля от поста си след 15 години в американския интернет гигант, пише Bloomberg.

Сенгупта е базиран в Сингапур, а за последно работеше като вицепрезидент и генерален мениджър по разплащанията в инициативата Next Billion Users на Google. След като започва работа в компанията през 2006 г., той работи по дигиталните услуги за разплащанията и по ChromeOS.

“След 15 години в Google Сийзър Сенгупта взе личното решение да напусне компанията и да започне нещо предприемаческо извън Google“, посочва компанията в изявлението си. „През времето си в Google, Сийзър изигра ключова роля в започването, изграждането и ръководенето на инициативи като ChromeOS, Next Billion Users и Google Pay. Развълнувани сме да видим какво ще създаде и му пожелаваме всичко най-добро в следващото му приключение“.

В публикация в LinkedIn Сенгупта заяви, че е решил да „започне нова мисия“. Той допълва, че не е решил какво точно ще е новото му начинание, но се вълнува за бъдещето. Последният му ден в Google е 30 април.

През 2015 г. той застана начело на инициативата Next Billion Users, която целеше привличането на нови потребители от цял свят. Между 2015 и 2020 г. над 1,5 млрд. души започнаха да използват интернет за първи път. Друг милиард се очаква да се присъедини до 2025 г., пише Сенгупта в публикацията в блога.

Освен това директорът ръководеше и стратегическите инвестиции на Google в стартъпи, включително тази в индонезийския гигант за споделено пътуване и разплащания Gojek и индийските Glance и Dunzo.

Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още